Biały pieprz Crème Brûlée z kompotem z figi i śliwek
Biały pieprz Crème Brûlée z kompotem Figowo-śliwkowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 617 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pół na pół, cukier, śliwki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Biały Rosyjski Creme Brûlée, oraz Biała czekolada crème brûlée.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w rondlu heavy medium. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż figi i śliwki będą miękkie, około 10 minut. Chłodny kompot lekko.
Przenieść do małej miski. (Kompot można zrobić 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 163°. Ułóż sześć 3/4-cup ramekins lub budyniu kubki w 13x9x2-calowej metalowej patelni do pieczenia.
Połączyć śmietanę, pół na pół i pieprz w ciężkim średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić mieszaninę śmietany na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć; odstawić na 10 minut do stromego. Odrzuć waniliową fasolę.
Żółtka i 1/2 szklanki cukru ubić w średniej misce do wymieszania. Stopniowo ubijać w ciepłej mieszance kremu.
Podziel krem między ramekiny.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków ramekins.
Pieczemy krem, aż ustawi się w centrum, o 35 protokół.
Wyjąć kremy z wody; przechowywać w lodówce odkryte do zimna, około 2 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Posypać 1 1/2 łyżeczki surowych kryształków cukru na wierzchu każdego kremu.
Umieść krem na małej blasze do pieczenia i dusić, aż cukier topi się i brązowieje, obracając blachę nawet brązowieje, o 3 protokół. Przechowywać w lodówce kremy odkryte, aż topping twardnieje, co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.