Biały pieprz Crème Brûlée z kompotem z figi i śliwek

Biały pieprz Crème Brûlée z kompotem z figi i śliwek
Biały pieprz Crème Brûlée z kompotem Figowo-śliwkowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 617 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pół na pół, cukier, śliwki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Biały Rosyjski Creme Brûlée, oraz Biała czekolada crème brûlée.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w rondlu heavy medium. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż figi i śliwki będą miękkie, około 10 minut. Chłodny kompot lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
śliwkiśliwki
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieść do małej miski. (Kompot można zrobić 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 163°. Ułóż sześć 3/4-cup ramekins lub budyniu kubki w 13x9x2-calowej metalowej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć śmietanę, pół na pół i pieprz w ciężkim średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić mieszaninę śmietany na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć; odstawić na 10 minut do stromego. Odrzuć waniliową fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
WaniliaWanilia
PieprzPieprz
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Żółtka i 1/2 szklanki cukru ubić w średniej misce do wymieszania. Stopniowo ubijać w ciepłej mieszance kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Podziel krem między ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do pieczenia patelni, aby dojść do połowy boków ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Pieczemy krem, aż ustawi się w centrum, o 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć kremy z wody; przechowywać w lodówce odkryte do zimna, około 2 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
8
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
9
Posypać 1 1/2 łyżeczki surowych kryształków cukru na wierzchu każdego kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SurowyCukier Surowy
BudyńBudyń
10
Umieść krem na małej blasze do pieczenia i dusić, aż cukier topi się i brązowieje, obracając blachę nawet brązowieje, o 3 protokół. Przechowywać w lodówce kremy odkryte, aż topping twardnieje, co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Krem podawać z kompot.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn