Białe balsamiczne macerowane pomarańcze z balsamicznym - Beza i karmel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc wypróbuj białe balsamiczne macerowane pomarańcze z balsamiczną bezą i karmelem. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 307 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Mieszanka syropu kukurydzianego, cukru pudru, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pomarańcze z karmelem Balsamiczno-anyżowym, Balsamiczne-macerowane truskawki z bazylią, oraz Eksperymentowanie z owocami w pikantnych daniach: klonowy Łosoś pieczony z balsamicznymi Macerowanymi truskawkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku pomarańczy: za pomocą ostrego noża do parkowania wyciąć skórkę i rdzeń z pomarańczy, a następnie odciąć każdy odcinek owoców od błon, przecinając jak najbliżej błon. Wyciśnij sok z membran do średniej miski.
Dodać ¼ szklanki cukru i 1 łyżeczkę octu; wymieszać, aby rozpuścić cukier, następnie dodać pomarańczowe segmenty i delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Piekarnik rozgrzać do 300 stopni F ze stojakiem w środku. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; lekko powleczyć sprayem zapobiegającym przywieraniu. Napełnij średni rondel wodą o średnicy 2 cali; przynieś wodę do gotowania na wolnym ogniu. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczką, ubij razem białka, ¼ szklanki cukru granulowanego i cukierników na średniej prędkości, aż do dobrze połączonego, około 2 minut. Ustaw miskę nad (ale nie dotykając) gotującej się wody, i ubijać mieszaninę aż gorące w dotyku, a nie w ogóle ziarniste, o 3 protokół.Powrót miski do miksera wyposażonego w trzepaczkę i ubijać na średniej prędkości, aż jajka będą chłodne, gęste i kremowe (przypominające krem do golenia), około 10 minut.
Dodaj 3 łyżeczki octu i ¼ łyżeczki soli; pokonać na niskiej prędkości po prostu połączyć.Równomiernie rozprowadzić bezę o grubości około ¼ cala na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec, obracając w połowie, aż beza będzie lekko złocista, bez widocznych białych plam, 45 do 50 minut.
Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia na stojaku z drutu. Rozbij bezę na duże odłamki. (Bezę można przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 tygodni. Jeśli straci swój chrupnięcie, wysuszyć w piekarniku 300 stopni F, 5 do 10 minut.) Dla karmelu: w rondlu o średnim ciężkim dnie połączyć pozostałe ½ szklanki cukru, syrop kukurydziany i wodę. Delikatnie wymieszać mieszaninę, aby cukier był wilgotny, uważając, aby nie dostać cukru po bokach garnka. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina będzie złoty na brzegach, 5 do 6 minut, a następnie delikatnie ubijać, aż złoty karmel powstanie, o 1 minutę więcej.
Zdjąć garnek z ognia i, jeden składnik na raz, ostrożnie ubić w maśle, śmietanie, crème fraîche i pozostałej ¼ łyżeczki soli.
Przenieść karmel do małej metalowej miski i schłodzić nad łaźnią lodową, lub przechowywać w lodówce, aż ostygnie. (Karmel przechowuje, w lodówce w hermetycznym pojemniku, do 2 tygodni.) Podawać: w małym rondelku delikatnie rozgrzać karmel tylko do ogrzania; zdjąć z ognia. Podziel pomarańczowe segmenty na 6 misek; łyżką trochę maceracji płynu na górze.
Udekorować odłamkami bezy, skropić karmelem i podawać natychmiast.