Białe balsamiczne macerowane pomarańcze z balsamicznym - Beza i karmel

Białe balsamiczne macerowane pomarańcze z balsamicznym - Beza i karmel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc wypróbuj białe balsamiczne macerowane pomarańcze z balsamiczną bezą i karmelem. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 307 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Mieszanka syropu kukurydzianego, cukru pudru, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pomarańcze z karmelem Balsamiczno-anyżowym, Balsamiczne-macerowane truskawki z bazylią, oraz Eksperymentowanie z owocami w pikantnych daniach: klonowy Łosoś pieczony z balsamicznymi Macerowanymi truskawkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku pomarańczy: za pomocą ostrego noża do parkowania wyciąć skórkę i rdzeń z pomarańczy, a następnie odciąć każdy odcinek owoców od błon, przecinając jak najbliżej błon. Wyciśnij sok z membran do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać ¼ szklanki cukru i 1 łyżeczkę octu; wymieszać, aby rozpuścić cukier, następnie dodać pomarańczowe segmenty i delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1
Piekarnik rozgrzać do 300 stopni F ze stojakiem w środku. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; lekko powleczyć sprayem zapobiegającym przywieraniu. Napełnij średni rondel wodą o średnicy 2 cali; przynieś wodę do gotowania na wolnym ogniu. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczką, ubij razem białka, ¼ szklanki cukru granulowanego i cukierników na średniej prędkości, aż do dobrze połączonego, około 2 minut. Ustaw miskę nad (ale nie dotykając) gotującej się wody, i ubijać mieszaninę aż gorące w dotyku, a nie w ogóle ziarniste, o 3 protokół.Powrót miski do miksera wyposażonego w trzepaczkę i ubijać na średniej prędkości, aż jajka będą chłodne, gęste i kremowe (przypominające krem do golenia), około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Dodaj 3 łyżeczki octu i ¼ łyżeczki soli; pokonać na niskiej prędkości po prostu połączyć.Równomiernie rozprowadzić bezę o grubości około ¼ cala na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Piec, obracając w połowie, aż beza będzie lekko złocista, bez widocznych białych plam, 45 do 50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia na stojaku z drutu. Rozbij bezę na duże odłamki. (Bezę można przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 tygodni. Jeśli straci swój chrupnięcie, wysuszyć w piekarniku 300 stopni F, 5 do 10 minut.) Dla karmelu: w rondlu o średnim ciężkim dnie połączyć pozostałe ½ szklanki cukru, syrop kukurydziany i wodę. Delikatnie wymieszać mieszaninę, aby cukier był wilgotny, uważając, aby nie dostać cukru po bokach garnka. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina będzie złoty na brzegach, 5 do 6 minut, a następnie delikatnie ubijać, aż złoty karmel powstanie, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Zdjąć garnek z ognia i, jeden składnik na raz, ostrożnie ubić w maśle, śmietanie, crème fraîche i pozostałej ¼ łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Przenieść karmel do małej metalowej miski i schłodzić nad łaźnią lodową, lub przechowywać w lodówce, aż ostygnie. (Karmel przechowuje, w lodówce w hermetycznym pojemniku, do 2 tygodni.) Podawać: w małym rondelku delikatnie rozgrzać karmel tylko do ogrzania; zdjąć z ognia. Podziel pomarańczowe segmenty na 6 misek; łyżką trochę maceracji płynu na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Udekorować odłamkami bezy, skropić karmelem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn