Biała Fasola W Stylu Nowego Orleanu
Fasola w stylu New Orleans może być tylko przystawką, której szukasz. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 208 kalorii, 13g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, oregano, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj New Orleans Style czerwona fasola i ryż, Ugotuj książkę: fasola czerwona w stylu New Orleans, oraz Wieprzowina W Stylu Wiejskim Z Białą Fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spuścić płyn do namaczania.
Włożyć fasolę do szybkowaru z 5 szklankami wody i rozpocząć ogrzewanie, odkryte. Tymczasem posiekaj wszystkie warzywa dobrze, ręcznie lub w maszynce. Jak posiekać każdy z nich, dodać go do szybkowaru.
Dodaj pozostałe składniki z wyjątkiem Tabasco i hickory wędzonej soli. Sprawdź poziom wody w kuchence i dodaj kolejną filiżankę, jeśli nie ma wystarczającej ilości wody, aby pokryć wszystkie składniki o 1 cal. Zamknąć szybkowar i ustawić timer na 12 minut (elektryczny) lub doprowadzić do wysokiego ciśnienia i gotować przez 12 minut po osiągnięciu ciśnienia.
Wyjmij z ognia (lub wyłącz kuchenkę elektryczną) i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie. Jeśli ciśnienie nie spadnie w ciągu 20 minut, szybko zwolnij ciśnienie. Sprawdź fasolę na pączek. Powinny być delikatne, a większość powinna zacząć się rozpadać. Jeśli Twoje ziarna są nadal twarde, przywróć je do wysokiego ciśnienia na kilka minut. Jeśli fasola jest miękka, dodaj Tabasco i wędzoną sól i gotuj bez przykrycia, aż płyn zmniejszy się, a woda do gotowania zacznie przypominać SOS. Mieszać często, aby upewnić się, że nie są spalanie na dnie i włączenie suszonych fasoli po bokach garnka. Po około 20 minutach, jeśli ciecz nadal wydaje się wodnista, a nie kremowa, możesz wziąć mikser zanurzeniowy i zmiksować część fasoli (pamiętaj, aby najpierw usunąć liście laurowe).
Dodać dodatkową sól do smaku.
Podawać na gorącym ryżu z ostrym sosem na stole.