Biała Czekolada Espresso-Wódka Martini
Biała czekolada Espresso-wódka Martini może być tylko napój szukasz. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.95 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 23 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pół na pół, wódkę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Mus Espresso z białej czekolady z karmelową mżawką Easy Espresso, Cytryna i wódka Martini, oraz Marynowana-Szalotka Brudna Wódka Martini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz wodę i proszek espresso w dużej miarce.
Trzepaczka do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.
Wlać do 2 pojemników na kostki lodu. Zamrozić do stałej, co najmniej 8 godzin.
Przenieść kostki lodu do zamykanej plastikowej torby i przechowywać w zamrażarce do 3 dni.
Połącz pół na pół i białą czekoladę w małej misce.
Umieść na małej patelni z ledwo gotującą się wodą. Mieszaj, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka, około 5 minut. Schłodzić mieszaninę czekolady, ubijając od czasu do czasu. Zeskrobać mieszaninę czekolady do blendera.
Dodaj wódkę, cukier, wanilię i kostki lodu espresso. Zmiksować na gładką masę, przez co najmniej 1 minutę.
Wlać do 4 dużych kieliszków do martini.
Udekoruj startą białą czekoladą, jeśli używasz, i podawaj.