Bezy Miętowe
Jeśli masz około 5 godzin do spędzenia w kuchni, bezy miętowe mogą być super bezglutenowym, bezmlecznym i przyjaznym dla diety przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 10 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu . Ten przepis służy 48 osobom. Za 1 cent za porcję ten przepis pokrywa 0% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jeśli masz pod ręką cukier, sól, białka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest idealny na Boże Narodzenie . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę łyżką wynoszącą 7% . Podobne przepisy obejmują Bezy miętowe , Bezy miętowe i Bezy miętowe .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 225 stopni F (110 stopni C). Wyłóż 2 arkusze ciasteczek folią.
W dużej szklanej lub metalowej misce ubić białka, sól i krem kamienniczy na puszystą masę. Stopniowo dodawaj cukier, kontynuuj ubijanie, aż białka utworzą sztywną pianę. Nakładać łyżką w odstępie 1 cala na przygotowane arkusze ciasteczek.
Posyp ciasteczka pokruszonymi miętowymi cukierkami.
Piec przez 1 1/2 godziny w nagrzanym piekarniku. Bezy powinny być całkowicie suche w środku. Nie dopuścić do ich brązowienia. Wyłącz piekarnik. Pozostaw drzwiczki piekarnika uchylone i pozostaw bezy w piekarniku, aż całkowicie ostygną. Oddzielić od folii metalową szpatułką. Przechowywać luźno przykryte w chłodnym, suchym miejscu do 2 miesięcy.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Vietti Cascinetta Moscato d'Asti z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Vietti Cascinetta Moscato d'Asti]()
Vietti Cascinetta Moscato d'Asti
Blady, słoneczny żółty kolor i lekkie frizzante, Moscato d'Asti ma intensywny aromat brzoskwiń, płatków róż i imbiru. Na podniebieniu jest delikatnie słodkie i musujące z umiarkowaną kwasowością, dobrą równowagą, dobrą złożonością i finiszem świeżych moreli. Znakomity jako aperitif, doskonały dodatek do kuchni panazjatyckiej i homarów, a także ciast, deserów owocowych i kremowych oraz serów pleśniowych.