Bezy Chantilly
Bezy Chantilly jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 12. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli koszernej, cukier granulowany, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ziemniaki Chantilly, Ziemniaki Chantilly, oraz Charlotte Chantilly dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem. Za pomocą małego kieliszka i ołówka narysuj 6 (3 1/2 cala) kółek na każdej kartce papieru. Obróć papier twarzą w dół na blasze do pieczenia.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubić białka, śmietanę z kamienia nazębnego i dużą szczyptę soli na średniej prędkości, aż się spieni.
Dodać 1 szklankę cukru i zwiększyć prędkość do góry, aż białka tworzą bardzo sztywne szczyty.
Ubić wanilią. Dokładnie złóż pozostałe 1/2 szklanki cukru do bezy. Z dużą końcówką ciasta w kształcie gwiazdy, umieść krążek bezy w każdym okręgu. Rura kolejną warstwę wokół krawędzi, tworząc boki muszli.
Piec przez 2 godziny, lub aż bezy są suche i chrupiące, ale nie rumiane. Wyłączyć ogień i pozostawić bezy siedzieć w piekarniku na 4 godziny lub na noc.
Rozłóż trochę sosu z duszonych jagód na każdym talerzu.
Na wierzch ułożyć bezę i napełnić bitą śmietaną. Top z jagodami i podawać.
Śmietanę ubić w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do ubijania. Gdy zacznie zgęstnieć, dodaj cukier, Likier waniliowy i pomarańczowy i dalej ubijaj, aż śmietana uformuje sztywne szczyty. Nie przesadzaj, bo skończysz z masłem!
Połączyć jagody, pół litra malin, cukier i skórkę w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować odkryte na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 8 do 10 minut. Sok stanie się syropem, a jagody zostaną lekko ugotowane. Z ognia wymieszać pozostałe maliny i Framboise. Odstawić.