Bezowe pocałunki z pasją-Fruit Fool
Bezowe pocałunki z Namiętno-owocowym głupcem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka cukierników cukier, sól, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Bezowe pocałunki z pasją-Fruit Fool, Mango & passion fruit fool, oraz Ciasto Bezowe Cytrynowo-Marakujowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 79° i linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Ubij białka z solą w stojącym mikserze elektrycznym z dużą prędkością (lub z ręcznym mikserem w 2 partiach), aż po prostu utrzymają sztywne szczyty. Stopniowo dodawać cukier, ubijając z dużą prędkością, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty.
Połówkę bezy przełożyć do woreczka i wyłożyć na 1 blachę do pieczenia, oddaloną od siebie o około 1/2 cala. Rura więcej pocałunków na drugim arkuszu w ten sam sposób. (Wszystkie pocałunki zmieszczą się na 2 blachach do pieczenia.)
Piec bezy w górnej i dolnej części piekarnika, aż będzie chrupiące, ale nadal białe, około 2 godzin.
Wyłączyć piekarnik i schłodzić bezy w piekarniku 1 godzinę, a następnie całkowicie ostudzić na blasze na stelażu..
Posypać żelatynę na 2 łyżki miąższu w małej filiżance żaroodpornej i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć.
Zmiękczoną żelatynę rozpuścić w filiżance na patelni z gotującą się wodą, następnie wymieszać z pozostałą miąższem.
Ubij śmietanę z cukrem cukierniczym za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty, a następnie ubijaj śmietanę, aż mieszanina utrzyma sztywne szczyty. Miąższ złożyć na śmietanę i schłodzić, przykryć, co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
* Bezy przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 3 dni.* Możesz zastąpić 20 świeżych owoców męczennicy miąższem. Przełóż je na połowę i przepuść ich miąższ przez sito, odrzucając nasiona.