Bezglutenowy Wtorek: Biała Czekolada Jagodowe Ciasteczka Owsiane
Bezglutenowy wtorek: Biała czekolada jagodowe ciasteczka owsiane to bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 62 centów za porcję. Jeśli masz masło, brązowy cukier, mąka ryżowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 106 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Wtorek bezglutenowy: ciasteczka Czarno-białe, Bezglutenowy Wtorek: Cran-Apple White Chocolate Popcorn, oraz Wtorek bezglutenowy: ciasteczka czekoladowe dla dwojga (lub jednego).
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
W średniej misce wymieszać mąkę ryżową, mąkę sorgo, sodę oczyszczoną, sól i gumę ksantanową. Odstawić. W misce miksera Stoiska, śmietana razem masło i brązowy cukier na średniej prędkości do światła, o 45 sekund.
Wymieszać, aż dobrze się połączą i mieszanka cukier-jajko lekko się rozjaśni, około 25 sekund.
Wyłączyć mikser i dodać ubijane suche składniki. Włącz mikser z powrotem na średni-niski.
Wymieszać, aż ciasto uformuje się. Ciasto będzie miękkie. Wyłącz mikser.
Dodać owies, jagody i białe kawałki czekolady. Włącz mikser z powrotem na średni-niski. Zmiksować, aż składniki zostaną dokładnie wymieszane w całym cieście.
Schłodzić ciasto przez pięć minut. Miarka ciasta, po jednej łyżce każda, na przygotowaną blachę do pieczenia.
Piec, aż ciasteczka są złoty kolor i ustawić, O 18 protokół.
Wyjąć patelnię z piekarnika. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia na blasze do pieczenia przez trzy minuty przed przeniesieniem do stojaka drucianego do ostygnięcia. Pozostawić patelnię do ostygnięcia między partiami. Powtórz z pozostałym ciastem.