Bezglutenowe ciasto Mocha z wegańskim maślanym kremem kawowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deserowych, więc dać bezglutenowe ciasto Mocha z wegańskiej kawy Buttercream spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.38 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 746 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 2054 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nie uwodornione skracanie, napój z mleka kokosowego, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Rich Pumpkin Coffee Cake (bezglutenowe, wegańskie, bez soi), Cranberry Orange (Blender) Coffee Cake - Bezglutenowe & Wegańskie, oraz Orzech Dacquoise z maślanym kremem kawowym (niskowęglowodanowym i bezglutenowym).
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350ºF.Linia dolnej 2 8-calowe okrągłe patelnie ciasto z pergaminem i spryskać każdy z gotowania spray.In dużą miskę do mieszania, przesiać razem mieszankę mąki, cukier, kakao w proszku, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i salt.In średniej wielkości miski, połączyć napój z mleka kokosowego, ciepłej wody, oleju, octu i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Napój Z Mleka Kokosowego
O Cukrze Cukierniczym
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Mieszanka Mąki
Powłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Wlać mieszaninę mąki i ubić przez 1 minutę.Równomiernie podzielić ciasto pomiędzy przygotowane Patelnie i piec przez 30 do 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić w patelniach przez 5 minut, a następnie odwrócić na regał chłodzący, aby całkowicie ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Margarynę i skracanie umieścić w misce do miksowania i ubić przez 1 minute.In mała miska, rozpuścić kawę rozpuszczalną w łyżce ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Granulki Kawy, Mielone
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
¼ Czubatej Szklanki Mąki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
4
Dodaj kawę, cukier puder, śmietankę do kawy i wanilię do miski i ubijaj przez dodatkowe 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
śmietanka Do Kawy
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Powłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
5
Dodać kolejną łyżkę lub 2 śmietanki do kawy, w razie potrzeby, aby krem maślany do światła i fluffy.To frost, umieść jedną warstwę schłodzonego ciasta na półmisku lub podstawce do ciasta. Wierzch połową masła wygładzić na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
śmietanka Do Kawy
6
Pozostały krem należy umieścić w woreczku z końcówką star. Wyłożyć drugą warstwę ciasta i wstawić do lodówki na 30 minut. Gdy jest chłodno, zrób ganache.
7
Wymieszać chipsy czekoladowe i śmietankę do kawy w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej i podgrzewać przez 30 sekund. Mieszaj i podgrzewaj ponownie w 15 sekundowych odstępach, mieszając między nimi, aż czekolada się rozpuści.
Wlać ganache na wierzch schłodzonego ciasta. Za pomocą przesuniętej szpatułki natychmiast rozłóż ganache równomiernie na górze, a następnie boki ciasta (ganache ustawia się dość szybko).
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
10
Umieść ciasto z powrotem w lodówce na kolejne 30 minut.Weź torebkę z pozostałym kremem maślanym i ułóż rozety na wierzchu ciasta, zaczynając od zewnętrznej krawędzi. W razie potrzeby posypać perłami cukierkowymi.