Bezglutenowe ciasto Mocha z wegańskim maślanym kremem kawowym

Bezglutenowe ciasto Mocha z wegańskim maślanym kremem kawowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deserowych, więc dać bezglutenowe ciasto Mocha z wegańskiej kawy Buttercream spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.38 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 746 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 2054 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nie uwodornione skracanie, napój z mleka kokosowego, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Rich Pumpkin Coffee Cake (bezglutenowe, wegańskie, bez soi), Cranberry Orange (Blender) Coffee Cake - Bezglutenowe & Wegańskie, oraz Orzech Dacquoise z maślanym kremem kawowym (niskowęglowodanowym i bezglutenowym).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350ºF.Linia dolnej 2 8-calowe okrągłe patelnie ciasto z pergaminem i spryskać każdy z gotowania spray.In dużą miskę do mieszania, przesiać razem mieszankę mąki, cukier, kakao w proszku, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i salt.In średniej wielkości miski, połączyć napój z mleka kokosowego, ciepłej wody, oleju, octu i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Napój Z Mleka KokosowegoNapój Z Mleka Kokosowego
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Mieszanka MąkiMieszanka Mąki
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wlać mieszaninę mąki i ubić przez 1 minutę.Równomiernie podzielić ciasto pomiędzy przygotowane Patelnie i piec przez 30 do 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić w patelniach przez 5 minut, a następnie odwrócić na regał chłodzący, aby całkowicie ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Margarynę i skracanie umieścić w misce do miksowania i ubić przez 1 minute.In mała miska, rozpuścić kawę rozpuszczalną w łyżce ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Granulki Kawy, MieloneDodatkowe Granulki Kawy, Mielone
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
4
Dodaj kawę, cukier puder, śmietankę do kawy i wanilię do miski i ubijaj przez dodatkowe 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
śmietanka Do Kawyśmietanka Do Kawy
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
5
Dodać kolejną łyżkę lub 2 śmietanki do kawy, w razie potrzeby, aby krem maślany do światła i fluffy.To frost, umieść jedną warstwę schłodzonego ciasta na półmisku lub podstawce do ciasta. Wierzch połową masła wygładzić na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
śmietanka Do Kawyśmietanka Do Kawy
6
Pozostały krem należy umieścić w woreczku z końcówką star. Wyłożyć drugą warstwę ciasta i wstawić do lodówki na 30 minut. Gdy jest chłodno, zrób ganache.
7
Wymieszać chipsy czekoladowe i śmietankę do kawy w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej i podgrzewać przez 30 sekund. Mieszaj i podgrzewaj ponownie w 15 sekundowych odstępach, mieszając między nimi, aż czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
śmietanka Do Kawyśmietanka Do Kawy
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Wlać ganache na wierzch schłodzonego ciasta. Za pomocą przesuniętej szpatułki natychmiast rozłóż ganache równomiernie na górze, a następnie boki ciasta (ganache ustawia się dość szybko).
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
10
Umieść ciasto z powrotem w lodówce na kolejne 30 minut.Weź torebkę z pozostałym kremem maślanym i ułóż rozety na wierzchu ciasta, zaczynając od zewnętrznej krawędzi. W razie potrzeby posypać perłami cukierkowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego

Składniki

2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiekologiczny cukier trzcinowyekologiczny cukier trzcinowy1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej o łagodnym smaku (np. z nasion słonecznika, winogron lub rzepaku)olej o łagodnym smaku (np. z nasion słonecznika, winogron lub rzepaku)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka barwnika spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1 łyżka barwnika spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzony napój z mleka kokosowego (taki jak so Delicious Dairy Free)niesłodzony napój z mleka kokosowego (taki jak so Delicious Dairy Free)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimargaryna bezmleczna (np. bez soi Earth Balance), zmiękczonamargaryna bezmleczna (np. bez soi Earth Balance), zmiękczona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiśmietanka do kawy bez mleka (taka jak tak pyszny śmietanka kokosowa bez mleka)śmietanka do kawy bez mleka (taka jak tak pyszny śmietanka kokosowa bez mleka)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy czekoladowe bezmlecznechipsy czekoladowe bezmleczne4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBezglutenowa mieszanka mąki (zobacz Sarah ' s homemade blend)Bezglutenowa mieszanka mąki (zobacz Sarah ' s homemade blend)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)granulki kawy rozpuszczalnejgranulki kawy rozpuszczalnej12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPerły cukierkowe, opcjonalniePerły cukierkowe, opcjonalnie7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiekologiczny cukier puder, przesianyekologiczny cukier puder, przesiany11 funt cukinii,świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorganiczne nie uwodornione skracanieorganiczne nie uwodornione skracanie11 funt cukinii,ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ciepła wodaciepła woda2(zima)ocet białyocet biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn