Bezglutenowe Ciasto Jogurtowe Z Limonką
Ten przepis służy 8. Jeśli 74 grosze za porcję spada w Twoim budżecie, bezglutenowe ciasto jogurtowe z limonką może być świetne bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Mieszanka wody, wymieszać, bitą polewą i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z BettyCrocker.com posiada 205 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Macadamia Key Lime Pie, Batony Pumpkin Pie Crumb (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego + Wegańskie), oraz Sloppy Joe Pie Zapiekanka-Bezglutenowa.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. smarować 9-calowy szklany talerz ciasta ze skracaniem lub sprayem do gotowania. W średniej misce, miejsce Bisquick mix.
Pokrój w maśle blenderem lub widelcem (lub przeciągając 2 noże stołowe przez mieszaninę w przeciwnych kierunkach), aż mieszanina wygląda jak drobna okruchy. Mieszać w wodzie; kształt w piłkę z rąk. Naciśnij ciasto w dolnej i górnej części płyty pie.
Piec 10 do 12 minut lub do lekko rumiane. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
W rondlu 1-quart, wymieszać 2 łyżki zimnej wody i sok z limonki.
Posyp żelatynę mieszaniną soku z limonki; odstawić na 1 minutę.
Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Lekko ostudzić, około 2 minut.
W średniej misce, beat twarogu z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż gładka.
Dodaj mieszankę jogurtu i soku z limonki; ubijaj na niskiej prędkości, aż dobrze się wymieszasz.
Złóż ubitą polewę i skórkę z limonki.
Wlać do skorupy. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 2 godziny.
Udekoruj ubitą polewą i startą skórką limonki. Przykryć i schłodzić pozostałe ciasto.