Bezglutenowe ciasto Café au Lait
Bezglutenowe Café Au Lait ciasto może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 75 centów za porcję. 15 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka jaj, bita mleczna polewa czekoladowa, Devil ' s Food Cake mix, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Bezglutenowe ciasto Café au Lait, Café au Lait Cake, oraz Café au Lait Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (lub325 dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Smar dno tylko 8-calowy lub 9-calowy Okrągły patelni ze skróceniem.
Rozpuścić 1 łyżkę kawy w 1 szklance wody. W dużej misce, beat mieszanki kawy, ciasto mix, masło i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski stale.
Piec 8-calowy lub 9-calowy patelni 43 do 48 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po stronie patelni, aby poluzować ciasto; usuń z patelni do stojaka chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Rozpuścić 2 łyżeczki kawy w 1 łyżce chłodnej wody. Wymieszać 2 łyżeczki mieszanki kawy w lukier. W średniej misce, wymieszać ubitą polewę i pozostałą mieszaninę kawy; delikatnie wymieszać w 1/4 szklanki mieszaniny lukier.
Ciasto przeciąć na pół poziomo.
Umieść 1 warstwę ciasta, pokrój bok do góry,na talerzu do serwowania.
Rozłóż połową ubitej mieszaniny topping (około 3/4 szklanki) w granicach 1/4 cala od krawędzi.
Ułożyć drugą warstwę ciasta, przyciąć bok w dół, na górze. Strona mróz i wierzch ciasta z lukrem. Rura pozostała ubitą mieszaninę topping wokół góry ciasta. Przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do schłodzenia.
Udekoruj wierzch ciasta ziarnami espresso. Przechowywać w lodówce.