Bezglutenowa dziewczyna i szef kuchni: pierniki bezglutenowe

Bezglutenowa dziewczyna i szef kuchni: pierniki bezglutenowe
Ten przepis służy 140. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 27 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. 43 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, maślankę, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Bezglutenowy makaron Szefa Kuchni Amy z sosem serowym Bezmlecznym, Pierniki (Wegańskie, Bezglutenowe, Bez Orzechów, Bez Soi*), oraz SOS Tysiąca Wysp (bezglutenowy, bez kukurydzy, bez mleka, bez soi, bez orzechów, bez gumy i bez cukru rafinowanego).

Instrukcje

1
(Cieszymy się, że ten przepis jest prezentowany na Oprah.com zestaw świątecznych przepisów na 200
2
Aby uzyskać więcej naszych polecanych postów, odwiedź Oprah.com dzisiaj.) Pierniki bezglutenowe, zaadaptowane z listopadowego numeru Gourmet 2009
3
Deszcz uderza w okna w drzwiach za mną tak mocno, że brzmi, jakby strzelały do mnie małe pistolety pełne kamyków. Przez kilka dni wiatr wiał i wiał, zabierając ze sobą wszystkie Śliczne Żółte liście. Kilka tygodni temu grzejnik był zakurzony w kącie pokoju. Teraz jest prawie co wieczór.Czas na pierniki.Przez cały tydzień gotowaliśmy z listopadowego numeru Gourmet, zamiast książki kucharskiej. Dzisiaj chciałam opowiedzieć wam o tym doświadczeniu i dlaczego tak bardzo kocham ten magazyn. Ale pod koniec wieczoru wciąż jestem pozbawiona słów. Rano wyjeżdżamy na małą wycieczkę i nie chcę się spieszyć. Więc dzisiaj po prostu podzielę się tym.Jednym z przepisów na desery w listopadowym numerze był drobiazg z piernika dyniowego. Nie wiem jak ty, ale dla mnie drobiazgi są jak lato. To i mają tyle kubków kremu (lub w tym przypadku musu z dyni), że jedzenie drobiazgu trzymałoby mnie przykutym do kanapy, w pełnej formie drzemki. Więc mijałem go przy pierwszej decyzji, co gotować w tym tygodniu. Potem zaczął padać deszcz.Piernik, z gęsto ułożonymi przyprawami i ciemną melasą, wydawał się właśnie tym. Ponieważ Wiem, że przepisy dla smakoszy pracy, czułem się komfortowo konwersji go do wersji bezglutenowej. Przesiałem i wąchałem przyprawy, czekałem, aż masło zmięknie na blacie, wykopałem melasę i zacząłem mieszać. Godzinę później trzymaliśmy w rękach pierniki.Przysięgam, Danny zjadł wczoraj połowę patelni przed snem. To znaczy, ja też pomogłam, ale on naprawdę to uwielbiał. "To jest dobre, kochanie."Po prostu się uśmiechnąłem. Uwielbiam uszczęśliwiać go wypiekami.Dziś rano, przy słabym świetle, próbowałem zrobić zdjęcie piernika. Dmuchany wysoki, lekki, ale nadal gąbczasty-miękki jak krakersy namoczone w mleku, ten piernik jest najlepszy, jaki kiedykolwiek zrobiłem. Ale na spodku, na blacie, wyglądał jak kwadrat ciemny na białym. Ciemne niebo na zewnątrz nie pomogło. Gotowy się poddać, przyniosłem go do naszej sypialni, na stole, na którym czasami lubię strzelać. Zanim udało mi się rozgryźć otwór, mała fasola chwyciła kawałek i zaczęła jeść. Goniłem ją po pokoju, śmiejąc się. Potem zatrzymał się, aby spojrzeć w dół i wziął ten strzał.Wystarczająco dobre dla małej fasoli? Uważamy, że to będzie wystarczająco dobre dla Ciebie.1/2 szklanki mąki quinoa 3/4 szklanki mąki teff1/4 szklanki mąki owsianej (proszę upewnić się, że jest to wykonane z certyfikowanego owsa bezglutenowego)3/4 szklanki słodkiej mąki ryżowej1/2 szklanki mąki z tapioki2 łyżeczki guma ksantanowa3/4 łyżeczki guma guar1 łyżeczka soda1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki zmielonego piernika 1 łyżeczka zmielonej cynamony1 łyżeczka zmielonych cloves1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu1 kij (8 łyżek) niesolone masło, w pokoju temperatura1/2 szklanki pakowane ciemnobrązowy cukier1/2 szklanki cukru granulowanego2 Duże jajka1/2 szklanki melasy3/4 szklanki maślanki (wstrząsnąć)1/2 szklanki gorącej wody
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Mąka OwsianaMąka Owsiana
Do WiązaniaDo Wiązania
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
TapiokaTapioka
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
StrzałStrzał
TeffTeff
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Przygotowanie do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Masło 13 na 9-calową patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Połóż folię aluminiową, z pewnymi nakładkami po obu stronach patelni. Posmaruj folią.Połączenie suchych składników. Przesiać mąkę quinoa, mąka teff, mąka owsiana, słodka mąka ryżowa i mąka z tapioki do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Komosy RyżowejMąka Z Komosy Ryżowej
Mąka TeffMąka Teff
Mąka OwsianaMąka Owsiana
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj ksantan i guar gumy, soda oczyszczona i proszek, i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
8
Trzepać razem. Odstawić.Kremowanie masła i cukrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Umieścić masło i cukry w misce miksera Stoiska i uruchomić na średniej prędkości, aż będą puszyste razem, o 5 protokół. Plop w jaja, jeden po drugim, i uruchomić mikser, aż jaja są włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Dodać melasę i maślankę. W tym momencie ciasto będzie wyglądać nakrapiane, a może nawet zsiadłe. Nie martw się. Tak powinno być.Kończę ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
11
Dodaj mieszaninę mąki do mokrych składników o 1/2 szklanki na raz, zwalniając, aby upewnić się, że jest włączona przed dodaniem więcej. Po zakończeniu mąki, dodać bardzo gorącą wodę i mieszać przez 1 minutę. Teraz wszystko powinno wyglądać pięknie.Pieczenie piernika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
12
Rozprowadź ciasto na patelni, a nawet na górze za pomocą gumowej szpatułki. (Nie martw się, jeśli masz dziwne szczeliny i miejsca, które przyklejają się jak włosy Lucerny. To część uroku.) Wsunąć do piekarnika i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 40 minut. Pierniki ostudzić do ogrzania na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Wyjmij piernik z folii, a następnie wsuń go na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
14
Pokroić w plastry o pożądanej wielkości.Karmi około 1
15
(no, może mniej, w zależności od tego, jak wdzięczni są wszyscy za pierniki)

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy13Przygotowanie do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 350°. Masło o 9-calowej patelni. Połóż folię aluminiową, z pewnymi nakładkami po obu stronach patelni. Masło foliaPrzygotowanie do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 350°. Masło o 9-calowej patelni. Połóż folię aluminiową, z pewnymi nakładkami po obu stronach patelni. Masło folia1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemaślanka (shake it up)maślanka (shake it up)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone i pistacjeprażone i pistacje1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogoździki mielonegoździki mielone2Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju1Batoniki toffi Heathguma guarguma guar1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka owsiana (upewnij się, że jest wykonana z certyfikowanego owsa bezglutenowego)mąka owsiana (upewnij się, że jest wykonana z certyfikowanego owsa bezglutenowego)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z komosy ryżowejmąka z komosy ryżowej1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowa słodkamąka ryżowa słodka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z tapiokimąka z tapioki1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka teffmąka teff82 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzukij niesolonego masła, w temperaturze pokojowejkij niesolonego masła, w temperaturze pokojowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda2Batoniki toffi Heathguma ksantanowaguma ksantanowa140krewetki i żyłkiWystarczająco dobre dla małej fasoli? Uważamy, że to będzie wystarczająco dobre dla ciebie teżWystarczająco dobre dla małej fasoli? Uważamy, że to będzie wystarczająco dobre dla ciebie też10Karmi się (no, może mniej, w zależności od tego, jak wdzięczni są wszyscy za pierniki)Karmi się (no, może mniej, w zależności od tego, jak wdzięczni są wszyscy za pierniki)2009Pierniki bezglutenowe, adaptacja z listopadowego numeru GourmetPierniki bezglutenowe, adaptacja z listopadowego numeru Gourmet140krewetki i żyłkiPrzysięgam, Danny zjadł wczoraj połowę patelni przed snem. To znaczy, ja też pomogłam, ale on naprawdę to uwielbiał. Przysięgam, Danny zjadł wczoraj połowę patelni przed snem. To znaczy, ja też pomogłam, ale on naprawdę to uwielbiał. "To jest dobre, kochanie."Po prostu się uśmiechnąłem. Uwielbiam uszczęśliwiać go wypiekami140krewetki i żyłkiCzas na piernikiCzas na pierniki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje140
Ocena Zdrowia0
Magazyn