Bezglutenowa dziewczyna i szef kuchni: pierniki bezglutenowe

Bezglutenowa dziewczyna i szef kuchni: pierniki bezglutenowe
Ten przepis służy 140. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 27 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. 43 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, maślankę, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Bezglutenowy makaron Szefa Kuchni Amy z sosem serowym Bezmlecznym, Pierniki (Wegańskie, Bezglutenowe, Bez Orzechów, Bez Soi*), oraz SOS Tysiąca Wysp (bezglutenowy, bez kukurydzy, bez mleka, bez soi, bez orzechów, bez gumy i bez cukru rafinowanego).

Instrukcje

1
(Cieszymy się, że ten przepis jest prezentowany na Oprah.com zestaw świątecznych przepisów na 200
2
Aby uzyskać więcej naszych polecanych postów, odwiedź Oprah.com dzisiaj.) Pierniki bezglutenowe, zaadaptowane z listopadowego numeru Gourmet 2009
3
Deszcz uderza w okna w drzwiach za mną tak mocno, że brzmi, jakby strzelały do mnie małe pistolety pełne kamyków. Przez kilka dni wiatr wiał i wiał, zabierając ze sobą wszystkie Śliczne Żółte liście. Kilka tygodni temu grzejnik był zakurzony w kącie pokoju. Teraz jest prawie co wieczór.Czas na pierniki.Przez cały tydzień gotowaliśmy z listopadowego numeru Gourmet, zamiast książki kucharskiej. Dzisiaj chciałam opowiedzieć wam o tym doświadczeniu i dlaczego tak bardzo kocham ten magazyn. Ale pod koniec wieczoru wciąż jestem pozbawiona słów. Rano wyjeżdżamy na małą wycieczkę i nie chcę się spieszyć. Więc dzisiaj po prostu podzielę się tym.Jednym z przepisów na desery w listopadowym numerze był drobiazg z piernika dyniowego. Nie wiem jak ty, ale dla mnie drobiazgi są jak lato. To i mają tyle kubków kremu (lub w tym przypadku musu z dyni), że jedzenie drobiazgu trzymałoby mnie przykutym do kanapy, w pełnej formie drzemki. Więc mijałem go przy pierwszej decyzji, co gotować w tym tygodniu. Potem zaczął padać deszcz.Piernik, z gęsto ułożonymi przyprawami i ciemną melasą, wydawał się właśnie tym. Ponieważ Wiem, że przepisy dla smakoszy pracy, czułem się komfortowo konwersji go do wersji bezglutenowej. Przesiałem i wąchałem przyprawy, czekałem, aż masło zmięknie na blacie, wykopałem melasę i zacząłem mieszać. Godzinę później trzymaliśmy w rękach pierniki.Przysięgam, Danny zjadł wczoraj połowę patelni przed snem. To znaczy, ja też pomogłam, ale on naprawdę to uwielbiał. "To jest dobre, kochanie."Po prostu się uśmiechnąłem. Uwielbiam uszczęśliwiać go wypiekami.Dziś rano, przy słabym świetle, próbowałem zrobić zdjęcie piernika. Dmuchany wysoki, lekki, ale nadal gąbczasty-miękki jak krakersy namoczone w mleku, ten piernik jest najlepszy, jaki kiedykolwiek zrobiłem. Ale na spodku, na blacie, wyglądał jak kwadrat ciemny na białym. Ciemne niebo na zewnątrz nie pomogło. Gotowy się poddać, przyniosłem go do naszej sypialni, na stole, na którym czasami lubię strzelać. Zanim udało mi się rozgryźć otwór, mała fasola chwyciła kawałek i zaczęła jeść. Goniłem ją po pokoju, śmiejąc się. Potem zatrzymał się, aby spojrzeć w dół i wziął ten strzał.Wystarczająco dobre dla małej fasoli? Uważamy, że to będzie wystarczająco dobre dla Ciebie.1/2 szklanki mąki quinoa 3/4 szklanki mąki teff1/4 szklanki mąki owsianej (proszę upewnić się, że jest to wykonane z certyfikowanego owsa bezglutenowego)3/4 szklanki słodkiej mąki ryżowej1/2 szklanki mąki z tapioki2 łyżeczki guma ksantanowa3/4 łyżeczki guma guar1 łyżeczka soda1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki zmielonego piernika 1 łyżeczka zmielonej cynamony1 łyżeczka zmielonych cloves1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu1 kij (8 łyżek) niesolone masło, w pokoju temperatura1/2 szklanki pakowane ciemnobrązowy cukier1/2 szklanki cukru granulowanego2 Duże jajka1/2 szklanki melasy3/4 szklanki maślanki (wstrząsnąć)1/2 szklanki gorącej wody
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Mąka OwsianaMąka Owsiana
Do WiązaniaDo Wiązania
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
TapiokaTapioka
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Groszek Goya®Groszek Goya®
StrzałStrzał
TeffTeff
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Przygotowanie do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Masło 13 na 9-calową patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Połóż folię aluminiową, z pewnymi nakładkami po obu stronach patelni. Posmaruj folią.Połączenie suchych składników. Przesiać mąkę quinoa, mąka teff, mąka owsiana, słodka mąka ryżowa i mąka z tapioki do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Komosy RyżowejMąka Z Komosy Ryżowej
Mąka TeffMąka Teff
Mąka OwsianaMąka Owsiana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj ksantan i guar gumy, soda oczyszczona i proszek, i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
8
Trzepać razem. Odstawić.Kremowanie masła i cukrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
9
Umieścić masło i cukry w misce miksera Stoiska i uruchomić na średniej prędkości, aż będą puszyste razem, o 5 protokół. Plop w jaja, jeden po drugim, i uruchomić mikser, aż jaja są włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Dodać melasę i maślankę. W tym momencie ciasto będzie wyglądać nakrapiane, a może nawet zsiadłe. Nie martw się. Tak powinno być.Kończę ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
11
Dodaj mieszaninę mąki do mokrych składników o 1/2 szklanki na raz, zwalniając, aby upewnić się, że jest włączona przed dodaniem więcej. Po zakończeniu mąki, dodać bardzo gorącą wodę i mieszać przez 1 minutę. Teraz wszystko powinno wyglądać pięknie.Pieczenie piernika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
12
Rozprowadź ciasto na patelni, a nawet na górze za pomocą gumowej szpatułki. (Nie martw się, jeśli masz dziwne szczeliny i miejsca, które przyklejają się jak włosy Lucerny. To część uroku.) Wsunąć do piekarnika i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 40 minut. Pierniki ostudzić do ogrzania na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Wyjmij piernik z folii, a następnie wsuń go na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
14
Pokroić w plastry o pożądanej wielkości.Karmi około 1
15
(no, może mniej, w zależności od tego, jak wdzięczni są wszyscy za pierniki)

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych13Przygotowanie do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 350°. Masło o 9-calowej patelni. Połóż folię aluminiową, z pewnymi nakładkami po obu stronach patelni. Masło foliaPrzygotowanie do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 350°. Masło o 9-calowej patelni. Połóż folię aluminiową, z pewnymi nakładkami po obu stronach patelni. Masło folia1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemaślanka (shake it up)maślanka (shake it up)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem2larges(częściowo & )(częściowo & )1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogoździki mielonegoździki mielone2warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju1warzywo (np. szpinak)guma guarguma guar1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka owsiana (upewnij się, że jest wykonana z certyfikowanego owsa bezglutenowego)mąka owsiana (upewnij się, że jest wykonana z certyfikowanego owsa bezglutenowego)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z komosy ryżowejmąka z komosy ryżowej1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowa słodkamąka ryżowa słodka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z tapiokimąka z tapioki1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka teffmąka teff8Spód: okruszki z herbatników grahamkij niesolonego masła, w temperaturze pokojowejkij niesolonego masła, w temperaturze pokojowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda2warzywo (np. szpinak)guma ksantanowaguma ksantanowa140trochę posiekanej cukiniiWystarczająco dobre dla małej fasoli? Uważamy, że to będzie wystarczająco dobre dla ciebie teżWystarczająco dobre dla małej fasoli? Uważamy, że to będzie wystarczająco dobre dla ciebie też10Karmi się (no, może mniej, w zależności od tego, jak wdzięczni są wszyscy za pierniki)Karmi się (no, może mniej, w zależności od tego, jak wdzięczni są wszyscy za pierniki)2009Pierniki bezglutenowe, adaptacja z listopadowego numeru GourmetPierniki bezglutenowe, adaptacja z listopadowego numeru Gourmet140trochę posiekanej cukiniiPrzysięgam, Danny zjadł wczoraj połowę patelni przed snem. To znaczy, ja też pomogłam, ale on naprawdę to uwielbiał. Przysięgam, Danny zjadł wczoraj połowę patelni przed snem. To znaczy, ja też pomogłam, ale on naprawdę to uwielbiał. "To jest dobre, kochanie."Po prostu się uśmiechnąłem. Uwielbiam uszczęśliwiać go wypiekami140trochę posiekanej cukiniiCzas na piernikiCzas na pierniki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje140
Ocena Zdrowia0
Magazyn