Bezglutenowa Domowa Jajecznica

Bezglutenowa Domowa Jajecznica
Bezglutenowa domowa jajecznica jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 4 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, pomidor, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Wegańska jajecznica z ciecierzycy" jajka " z szybkim Haszem (bez jaj, bez soi + bezglutenowe), Jajecznica W Stylu Wiejskim, oraz Jajecznica W Stylu Wiejskim.

Instrukcje

1
Ubić jajka, sól i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
2
Roztopić masło w 10-calowej patelni na średnim ogniu. Ziemniaki, cukinię i pomidora ugotować na maśle, od czasu do czasu mieszając, aż będą gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CukiniaCukinia
MasłoMasło
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wlać mieszankę jajeczną na mieszaninę warzywną. Gdy mieszanina zaczyna się układać na dnie i na bokach, delikatnie unieś gotowane porcje za pomocą szpatułki, aby cienka, niegotowana część mogła spłynąć na dno. Nie mieszać. Gotować 3 do 5 minut lub aż jaja są zagęszczone w całym, ale nadal wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka

Wyposażenie

TrudnośćŁatwy
Gotowe W18 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn