Berry shortbread cheesecake slice
Berry shortbread cheesecake slice wymaga około 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food ma 329 fanów. Mieszanka pack shortbread biscuit, złoty cukier caster, letnie jagody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Berry Cheesecake Slice on Graham Cracker Crust, Pokroić i upiec ciasteczka kruche, oraz Heath Bar Slice 'N Bake Shortbread Cookies for # Baketogether dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Nasmarować i wyłożyć 2LB bochenek z pergaminem do pieczenia. Przełóż kruche pieczywo do robota kuchennego i zmiażdż w okruchy lub włóż do plastikowej torby i walcowaj wałkiem do ciasta.
Dodać roztopione masło i dobrze wymieszać. Docisnąć mieszankę do podstawy puszki.
Ubić ser, crme frache, wanilia i cukier, aż będzie gładka, następnie wymieszać z mąką i jajkami, aż będzie gładka, można to zrobić ręcznie lub w maszynce.
Wlać mieszankę do puszki i wygładzić wierzch nożem.
Piec w piekarniku przez 10 minut, następnie obrócić na wentylator 120C / 100C / gaz i gotować przez 1 godz. 20 min lub do momentu, aż ustawi się z lekkim chwieniem w środku. Wyłączyć ogień i pozostawić do ostygnięcia w piekarniku. Po ostygnięciu, przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Aby zrobić polewę, rozpuść dżem na małej patelni na małym ogniu z wystarczającą ilością wody, aby uzyskać nalewającą konsystencję, a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Aby służyć, wierzch ciasto z jagodami i skropić dżemem.