Benne Cukierek
Przepis na cukierki Benne można przygotować w około 35 minut. Jedna porcja zawiera 62 kalorie, 1 g białka i 2 g tłuszczu. Ten przepis podaje 48 porcji i kosztuje 16 centów za porcję. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, masło, nasiona sezamu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżeczkowym wynoszącym 9%, to danie jest bardzo złe (ale wciąż da się je naprawić). Podobne przepisy to Benne Wafers, Benne Wafers i Benne Wafers.
Instrukcje
Nasmaruj blachę do pieczenia 2 łyżeczkami masła; odłożyć na bok. W małym, ciężkim rondlu wymieszaj brązowy cukier, mleko, ocet i pozostałe masło. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż termometr cukierniczy wskaże 280° (faza miękkiego pęknięcia).
Zdjąć z ognia; wymieszać z nasionami sezamu.
Natychmiast wylać na przygotowaną patelnię; rozłożony na 12-calowy. x 9 cali prostokąt. Używając ostrego noża, natnij ciepły cukierek na 1-1/2 cala. kwadraty (nie przecinać). Całkowicie ostudzić; podzielić na kawałki wzdłuż naciętych linii. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.