Bekon i pomidor ciabatta
Bacon & tomato ciabattan to bezmleczne przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pomidorów, trochę musztardy, rashers back bacon, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 39%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Boczek Orzech Ciabatta Farsz, Farsz ciabatta z kasztanem i boczkiem, oraz Ciepłe brukselskie Cezary z Boczkowymi grzankami Ciabatta.
Instrukcje
Toast kawałek ciabatta (lub Francuski Chleb).
Posmarować odrobiną musztardy i napełnić grillowanym boczkiem (lub chudą szynką) i grubo pokrojonymi grillowanymi pomidorami.
Podawać z kubkiem gorącej czekolady przygotowanej z kakao w proszku i półtłustym mlekiem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Ciabatta można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Casaloste Chianti Classico Riserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Casaloste Chianti Classico Riserva]()
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.