Beef ' n ' Rice Enchiladas
Beef ' n ' Rice enchiladas zajmuje około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 546 kalorii, 26g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Za 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Jeśli masz pod ręką ser cheddar, tortille z mąki, mieszankę ryżu i makaronu oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Z łyżką wynik 39%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Beef ' n ' Rice Enchiladas, Enchilady Wołowe, oraz Enchilady Wołowe.
Instrukcje
Przygotuj mieszankę ryżu zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tymczasem na dużej patelni gotuj wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedzić. Dodaj hiszpański ryż i 1-1 / 4 szklanki sosu enchilada.
Łyżka około 2/3 szklanki mieszanki wołowej na środku każdej tortilli. Posyp każdy 1/3 szklanki sera; zwinąć.
Miejsce w bezbramkowej 13. x 9-w. naczynie do pieczenia. Na wierzch z pozostałym sosem enchilada i serem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 8-10 minut lub do stopienia sera.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy dla Enchilada. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)]()
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.