Becca ' s Jambalaya

Becca ' s Jambalaya
Jeśli masz mniej więcej około 45 minut do spędzenia w kuchni, Jambalaya Becci może być świetnym bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 163 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Sprawdza się jako bardzo przystępna przystawka. Jeśli masz andouille i kiełbasę, przerobiony oryginalny ryż wujka Bena, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni Cajun. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Becca 's Custom Turkey Shepherd' s Pie, Czekoladowe ptysie z bitą śmietaną i truskawkami / Happy Birthday Becca, oraz Jambalaya.

Instrukcje

1
Przygotuj warzywa i krewetki: opłaca się uzyskać jak najwięcej pracy prep zrobić z wyprzedzeniem, zwłaszcza jeśli robisz dużą partię. Zauważ, że Becca dostaje krewetki świeże, nie zamrożone, w skorupce, i motyl cięte, aby ułatwić de-shell.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Po pokrojeniu wszystkich warzyw, de-shelling krewetki zajmuje kilka czasu, ponieważ chcesz upewnić się, aby uzyskać wszystkie kawałki powłoki się. Jak de-shell krewetki, umieścić krewetki w misce z zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Kiedy skończysz de-ostrzał, odcedzić wodę z krewetek i umieścić krewetki w lodówce, aby pozostać zimne. Nie dodasz krewetek do jambalaya aż do ostatnich 2 minut robienia tego dania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Smaż plasterki kiełbasy: na dużej patelni, smażyć plasterki kiełbasy na średnim ogniu, w partiach, aż gotowane przez, o 15 protokół dla każdej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Po zakończeniu każdej partii wylej kiełbasę i jakikolwiek tłuszcz został uwolniony do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Wielkość puli zależy od tego, ile jambalaya robisz. Do tej partii użyłbym 8-Qt stockpot.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodaj Tony Chachere ' s, wodę, ryż, rosół z kurczaka, cebulę, paprykę, seler: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Dodaj Tony Chachere ' s Creole Jambalaya dinner mix i 2 1/4 szklanki wody na każde używane pudełko 8 oz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
9
Dodaj długoziarnisty ryż wuja Bena i 2 1/4 szklanki bulionu z kurczaka na każdą filiżankę ryżu używanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż DługoziarnistyRyż Długoziarnisty
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Groszek Goya®Groszek Goya®
10
Dodaj cebulę, paprykę i seler. Powoli doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, na średnim ogniu. To jest powolne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Chcesz to na medium, aby zapobiec Jambalaya przed spaleniem. Podczas gdy jambalaya gotuje, mieszaj go co jakiś czas, aby upewnić się, że nic nie przykleja się do dna.
12
Dodaj liście laurowe, czosnek, całe pomidory (sok rezerwowy), pomidory pokrojone w kostkę, sos pomidorowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
13
Dodaj tymianek, tabasco, oregano, pieprz cayenne, cukier. Powoli gotować na średnim ogniu dodając sok pomidorowy i bulion w razie potrzeby, ponieważ ryż wchłania płyn w garnku. Nie chcesz, aby wyschła, ani nie chcesz, aby była zbyt płynna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
W tym momencie często mieszaj, aby upewnić się, że nic nie przykleja się do dna. Niech temperatura będzie tylko wycięcie poniżej gotować na wolnym ogniu. Jeśli zacznie się gotować, obniżyć ogień lub dodać wodę. Gotować powoli przez godzinę, gdy ryż wchłania płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
15
Dostosuj przyprawy: podczas gdy jambalaya gotuje, często smakuj i dostosuj przyprawy. Becca lubi jej jambalaya dość gorące; mówi, "Jeśli nie jesteś sweat' N, to nie jest wystarczająco gorąco!"Dodaje kreolską przyprawę Tony' ego Chachere, aby podnieść temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 12 Dużych Krewetek (21 Do 25 Sztuk), Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Ogonami10 Do 12 Dużych Krewetek (21 Do 25 Sztuk), Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Ogonami
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
16
Dodaj do smaku.
17
Kiedy ryż wchłania tyle wilgoci, jak to będzie, powoli złożyć w krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Groszek Goya®Groszek Goya®
18
Dodaj sok z cytryny (1/2 cytryny dla każdego funta krewetki). Przykryć i gotować jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
19
Zdejmij z ognia i gotowe.

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweAndouille i wędzoną kiełbasę, krojoną o grubości 1/4 calaAndouille i wędzoną kiełbasę, krojoną o grubości 1/4 cala5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweWodaWoda2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePrzerobiony oryginalny ryż długoziarnisty wujka BenaPrzerobiony oryginalny ryż długoziarnisty wujka Bena5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRosół z kurczaka (najlepiej domowej roboty)Rosół z kurczaka (najlepiej domowej roboty)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCebula-mieszanka żółtej, czerwonej i zielonej cebuli (w zestawie), wszystkie posiekane razemCebula-mieszanka żółtej, czerwonej i zielonej cebuli (w zestawie), wszystkie posiekane razem4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePapryka-mieszanka żółtej, czerwonej i zielonej, wszystko posiekane razemPapryka-mieszanka żółtej, czerwonej i zielonej, wszystko posiekane razem2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSeler posiekanySeler posiekany1zostawićBay-2 (Upewnij się, że są świeże i mocne, jeśli nie, Dodaj więcej)Bay-2 (Upewnij się, że są świeże i mocne, jeśli nie, Dodaj więcej)1porcja startego parmezanuCzosnek mielony-1 łyżka stołowaCzosnek mielony-1 łyżka stołowa0Całe ugotowane pomidory puszka o pojemności 32 uncji, rozbijaj pomidory palcami, gdy wchodzą, Rezerwuj sok pomidorowy, aby dodać w razie potrzebyCałe ugotowane pomidory puszka o pojemności 32 uncji, rozbijaj pomidory palcami, gdy wchodzą, Rezerwuj sok pomidorowy, aby dodać w razie potrzeby0Pomidory pokrojone w kostkę puszka 14 uncjiPomidory pokrojone w kostkę puszka 14 uncji0Sos pomidorowy puszka 8 ozSos pomidorowy puszka 8 oz1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSuszony tymianekSuszony tymianek1dla każdego.Sos Tabasco-kilka posypekSos Tabasco-kilka posypek1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoOreganoOregano1warzywo (np. szpinak)Pieprz CayennePieprz Cayenne1szczyptaCukierCukier1dla każdego.Tony Chachere ' s Creole Seasoning - do smakuTony Chachere ' s Creole Seasoning - do smaku1Świeże krewetki, w skorupie, ale cięte, aby ułatwić usunięcie z skorupy 1/2 do 2 funtów (Usuń muszle i przechowywać krewetki w wodzie z lodem podczas ostrzału.)Świeże krewetki, w skorupie, ale cięte, aby ułatwić usunięcie z skorupy 1/2 do 2 funtów (Usuń muszle i przechowywać krewetki w wodzie z lodem podczas ostrzału.)1Sok z cytryny-sok z połowy cytryny na każdy funt krewetkiSok z cytryny-sok z połowy cytryny na każdy funt krewetki11 szklanka wody z makaronuTony Chachere ' s Creole Jambalaya Dinner Mix-One 8-ozTony Chachere ' s Creole Jambalaya Dinner Mix-One 8-oz

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Jambalaya można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Doelas Rias Baixas Albarino z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Doelas Rias Baixas Albarino
Doelas Rias Baixas Albarino
Ostry, czysty i świeży! Aromatyczne owoce oparte na dobrze zbilansowanej kwasowości. Podniebienie oferuje nuty cytrusów i owoców pestkowych, ziół i przyjemny mineralny akcent na finiszu. Złożone, orzeźwiające i stworzone do jedzenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn