Bean Sprout Beef Rice Bowl
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Bean Sprout Beef Rice Bowl spróbować. Ten przepis służy 4. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 579 kalorii, 22g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz wodorosty morskie, zieloną cebulę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z ryżu, kiełków fasoli i ogórka, Cha Cha Bowl (dla meksykańskiego kurczaka i Czarnej Fasoli Miska Ryżu) - Soraya Darabi i Alexan Andrzejewski - 50 kobiet zmieniających grę w jedzeniu, oraz Bean & Veggie Rice Bowl dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż moczyć w wodzie przez 30 minut i odcedzić. Odstawić. Przygotować wołowinę w marynacie i schłodzić, aż będzie gotowa do gotowania.W międzyczasie kiełki fasoli umieścić w garnku z suszonymi anchois i wodorostów morskich na dnie z 1 szklanką wody. Przykryj pokrywką i gotuj na średnim dużym ogniu, aż para wyjdzie, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, kontynuuj gotowanie przez kolejne 6 minut. Nie szczytuj. Musisz pilnować garnka.
Odcedzić kiełki fasoli i zarezerwować z nich bulion. Będziesz potrzebował 1 1/2 szklanki bulionu. Jeśli nie wystarczy, dodaj wodę do wypełnienia. Odrzuć sardele i wodorosty morskie. Odstawić kiełki fasoli przykryte.Ugotuj ryż w kuchence ryżowej lub ciężkim garnku z zarezerwowanym bulionem. Gotować wołowinę na patelni, aż rumiane. Nie potrzebujesz oleju.Zrobić dressing, mieszając wszystkie składniki.
Umieść ugotowany gorący ryż w dużej indywidualnej misce, wierzch z kiełkami wołowiny i fasoli oraz sosem szczypiorkowym (około 1 1/2 łyżki lub więcej na osobę).
Mżawka więcej oleju sezamowego w Chcesz.
Wymieszać wszystko bardzo dobrze, aż się ładnie włączone.
Podawać z Kimchee jako boku, jeśli masz.