Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Bayou Gumbo spróbować. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 23G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka papryka, pieprz, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 7 godzin i 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Down-on-the-Bayou Gumbo, Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya), oraz Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę i olej wymieszać w 1-ćwiartkowym ciężkim rondlu. Gotować na średnim ogniu 5 minut, stale mieszając; zmniejszyć ogień do średniego. Gotować około 10 minut, stale mieszając, aż mieszanina stanie się czerwonawo-brązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Umieścić mieszaninę mąki i oleju w 3 1/2 - do 4-quart powolnej kuchence. Wymieszać z pozostałymi składnikami z wyjątkiem ryżu, wody i krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Mąka Uniwersalna
Woda
Ryż
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
3
Przykryć i gotować na małym ogniu ustawienie 7 do 9 godzin lub aż okra jest miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)
4
Około 25 minut przed podaniem ugotować ryż w 3 szklankach wody zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. W międzyczasie, mieszać krewetki do gumbo. Przykryć i gotować na małym ogniu ustawienie 20 protokół.