Batony z imbirem i żurawiną
Batony z imbirem i żurawiną to przystawka dla 24 osób. Za 39 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 208 kalorii , 2 g białka i 9 g tłuszczu . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mąkę, migdały, kandyzowany imbir i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ocenę 0% w skali spoonacular .Sojowy halibut glazurowany imbirem z imbirowo-brzoskwiniowym relishem , sosem żurawinowym ze świeżym imbirem i owsianką żurawinowo-imbirową z prażonymi orzechami laskowymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Dodaj 1-1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego. Ubijaj mąkę, aż powstanie kruszonka.
Włóż do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 25–28 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Tymczasem w małym rondelku podgrzej sos żurawinowy i imbir. W małej misce ubij białka na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier puder, 1 łyżkę stołową na raz, a pozostały ekstrakt na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty.
Rozłóż masę żurawinową na cieście.
Rozłóż bezę na warstwie żurawinowej, posyp migdałami.
Zwiększ temperaturę do 400°.
Piec przez 14-15 minut lub do lekkiego zrumienienia. Całkowicie ostudzić przed pokrojeniem. Schłodzić resztki.