Batoniki z marchwi w stylu indyjskim (Gajar Ka Halwa)
Indyjskie przyprawione batoniki z marchwi (Gajar Ka Halwa) mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 425 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, marchewkę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj gajar halwa, jak zrobić gajar ka halwa / marchew halwa, Marchew Halwa / Gajar Halwa / Pendżabski Gajar Ka Halwa, oraz marchew halwa, jak zrobić marchew halwa / gajar halwa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz migdałów (nie tylko do dekoracji), podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać 1/4 szklanki migdałów i gotować, mieszając i podrzucając często, aż lekko złoty kolor, o 3 protokół.
Przełożyć do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć. Odstawić.
Połącz startą marchew, mleko i strąki kardamonu w dużym, ciężkim dnie garnka. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż całe mleko odparuje, o 40 protokół.
Gdy płyn odparuje, dodaj olej. Smażyć mieszaninę marchwi w oleju, stale mieszając, aż przyciemni się do ciemnego pomarańczowego/brązowego koloru, około 30 minut.
Dodaj cukier i smażone migdały, jeśli używasz. Gotować, mieszając, przez 2 minuty. Zdejmij ciepło i pozwól osiągnąć temperaturę pokojową.
Rozłóż na patelni kwadratowej 8 x 8 cali lub innej patelni do wyboru i pokrój w kwadraty.
Jeśli nie jesz od razu, przechowuj, przykryty, w lodówce i przywróć temperaturę pokojową przed podaniem.