Batonik Peanut Butter Nanaimo (Kanada)
Peanut Butter Nanaimo Bar (Kanada) wymaga około 1 godziny od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 79 kalorii . Ten przepis jest dla 60 osób. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga kokosa, masła, cukru pudru i masła. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Sprawdza się dobrze jako bardzo przyjazny dla budżetu dodatek. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Nanaimo Bar , Nanaimo Bars i Almond Cookie Bar .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Wyłóż blachę do pieczenia lub naczynie żaroodporne o wymiarach 8 na 8 cali folią aluminiową, tak aby długie zakładki wystawały nad każdą krawędzią.
Włóż masło do średniej, żaroodpornej miski. Doprowadź rondel wypełniony około calem wody do bardzo wolnego wrzenia na średnio-niskim ogniu. Ustaw miskę nad wodą, ale jej nie dotykając. Gdy masło się rozpuści, dodaj cukier i kakao i wymieszaj, aby się połączyły.
Dodaj jajko i gotuj, cały czas mieszając trzepaczką, aż będzie ciepłe w dotyku i lekko zgęstnieje (powinno mieć konsystencję gorącego fondantu), około 6 minut.
Zdejmij z ognia i wmieszaj okruchy graham, kokos i orzechy. Wciśnij ciasto mocno do przygotowanej formy. (Zachowaj formę z wodą do roztopienia czekolady.)
Nadzienie: w średniej misce ubij mikserem masło, masło orzechowe i cukier puder, aż masa będzie lekka.
Rozprowadź na ciasteczku i zamroź, podczas gdy będziesz przygotowywać polewę czekoladową.
Włóż czekoladę i masło do średniej, żaroodpornej miski i ustaw nad lekko gotującą się wodą. Mieszaj od czasu do czasu, aż się rozpuszczą i będą gładkie.
Zdejmij z ognia i pozwól lekko ostygnąć. (Alternatywnie, umieść czekoladę i masło w średniej wielkości misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Rozpuść przy 50 procentach mocy w mikrofalówce, aż zmiękną, około 1 minuty. Wymieszaj i kontynuuj podgrzewanie, aż całkowicie się rozpuszczą, około 1 minuty więcej.). Gdy ostygnie, ale nadal będzie płynna, wlej warstwę czekoladową na schłodzoną warstwę masła orzechowego i ostrożnie wygładź szpatułką offsetową. Zamroź na 30 minut.
Aby podać, wyjmij z zamrażarki i odstaw na 5 minut w temperaturze pokojowej. Wyciągnij z patelni za pomocą płatów folii i przełóż na deskę do krojenia.
Pokrój ostrym nożem na kwadraty o wymiarach 2,5 cm.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.