Bataty pieczone w popiele z masłem limonkowo-kminkowym
Ash-Prażone Batatas z Lime-kminek masło może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 0g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka soli, masło, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pieczone Bataty Z Masłem Limonkowo-Kminkowym, Kurczak pieczony z limonką i kminkiem, oraz Kminek Limonka Prażone Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oderwij 4 (2-metrowe) arkusze folii o dużej wytrzymałości i ułóż je. Ułóż bataty w 1 warstwie na górze w środku. Praca z górnym arkuszu folii, złożyć każdą stronę folii nad batatas do zamknięcia, a następnie włączyć pakiet ćwierć obrotu i złożyć na każdej stronie drugiego arkusza folii do zamknięcia. Powtórz składanie z pozostałymi 2 arkuszami folii, obracając pakiet o ćwierć obrotu przed każdą warstwą.
Otwórz otwory wentylacyjne na spodzie grilla i usuń górny stojak do grilla, pozostawiając dolny stojak na swoim miejscu. Lekki węgiel drzewny w rozruszniku komina, a następnie wylej na Dolny stojak, używając szczypiec, aby wyczyścić przestrzeń w środku stojaka wystarczająco dużą dla opakowania foliowego. Umieść paczkę w oczyszczonej przestrzeni i ułóż zapalone węgle wokół paczki. (Nie umieszczaj węgli pod ani na wierzchu opakowania.)
Piecz bataty, obracając pakiet co 10 minut, sprawdzając i dodając węgiel drzewny, aby utrzymać stałe ciepło wokół pakietu, aż ostry nóż do parowania włożony do połowy bataty przechodzi łatwo, ale z niewielkim oporem, 45 do 50 minut.
Podczas batatas są pieczenia, wymieszać masło, sok z limonki, pietruszka, kminek, sól, i pieprz w małej misce z widelcem, aż dobrze połączone. 3 ostrożnie owijaj bataty. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać i pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala. Bataty doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z masłem limonkowo-kminkowym.
Bataty można prażyć (zamiast grillować), owijać w 1 warstwę folii, w środku rozgrzanego piekarnika 204° 1 1/4 do 1 1/2 godzin.
Bataty można prażyć (zamiast grillować), owijać w 1 warstwę folii, w środku rozgrzanego piekarnika 204° 1 1/4 do 1 1/2 godzin.