Bataty Empanadas
Przepis słodkie ziemniaki Empanadas może zaspokoić swoje europejskie pragnienie w około 25 minut. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. 9 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, słodkie ziemniaki, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy są Bataty Empanadas, Wegetariańskie empanady z soczewicy i słodkich ziemniaków, oraz Empanadas z soczewicy, jarmużu i słodkich ziemniaków z kremowym sosem Chimichurri.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W małej misce rozgnieść słodkie ziemniaki widelcem i wymieszać z serem śmietankowym, brązowym cukrem, sokiem z cytryny i szczyptą soli, aż będzie kremowy.
Wyjąć ciasto z tubki i podzielić na 4 prostokąty. Pracując z 1 prostokątem na raz, przewróć perforowane linie w cieście, aby uszczelnić razem.
Przetnij prostokąt na pół, a następnie przetnij połówki na 2 Trójkąty.
Umieść czubatą łyżeczkę nadzienia ze słodkich ziemniaków na środku każdego z 4 trójkątów. Złóż ciasto na każdym z nich, tak jakbyś robił ravioli, i ściśnij krawędzie razem.
Kontynuuj robienie małych trójkątnych empanadas z resztą ciasta, w sumie 16.
Umieść Trójkąty na wyłożonej pergaminem blasze i do nagrzanego piekarnika.
Piec empanadas do złotego, około 10 do 12 minut. Tymczasem w płytkiej misce wymieszać cukier, cynamon i szczyptę soli. Jeszcze ciepłe, umyj empanady stopionym masłem, a następnie delikatnie wrzuć mieszaninę cynamonowo-cukrową.
Podawać empanadas z pikantnym jogurtem do zanurzenia.
Polecane wino: Tempranillo, Grenache, Albarino
Hiszpański działa naprawdę dobrze z Tempranillo, Grenache i Albarino. Łącząc wino z hiszpańskimi potrawami, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem, idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Cvne Seleccion de Fincas Tempranillo z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Cvne Seleccion de Fincas Tempranillo]()
Cvne Seleccion de Fincas Tempranillo
Wino produkowane z winogron z naszych winnic w Villalba del Duero, Burgos. Wysoka purpurowa warstwa. Nos z wieloma nutami czarnych owoców zmiękczonych kwiatowymi aromatami, które są przerywane odrobiną minerału z gleby, która jest mieszana z wanilią pochodzącą z ich krótkiego pobytu w beczce. Na podniebieniu jest wygładzony szlachetną taniną, która zapewnia długi i trwały smak po. Wykonane w 100% z Tempranillo.Idealne połączenie z wszelkiego rodzaju tłustych mięs i dziczyzny w postaci pieczeni, gulaszów, oprócz różnych serów w okolicy.