Basquaise Z Tuńczyka

Basquaise Z Tuńczyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Basquaise z tuńczyka. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 443 kalorie, 47g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 7,86 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, sól i pieprz, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Poulet Basquaise, Szparagi I Halibut Basquaise, oraz Przepis Na Basquaise Z Całej Pieczonej Ryby dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1/3 szklanki oliwy z oliwek w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2
Dodać cebulę, prosciutto, szalotki, tymianek, czosnek i liście laurowe i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż cebula zacznie mięknąć, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż zmięknie, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
ProsciuttoProsciutto
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Dodać paprykę i gotować, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
4
Dodać bakłażan i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
5
Dodać cukinię i gotować, mieszając często, aż zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
6
Dodać wino i dusić na umiarkowanie dużym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut dłużej, następnie dodaj sok V-8 i pastę pomidorową. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje, o 15 protokół. Wyrzucić tymianek i liście laurowe i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
Podgrzej 2 duże żaroodporne Patelnie. Steki z tuńczyka doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
10
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek do każdej patelni. Gdy olej mieni się, dodać 2 steki z tuńczyka do każdej patelni i gotować na dużym ogniu, aż głęboko rumiane na dnie, o 4 protokół. Obróć steki i przenieść patelnie do piekarnika. Piecz przez około 8 minut, lub aż tuńczyk będzie różowy w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
11
Przełożyć steki z tuńczyka na deskę do rzeźbienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
12
Polać sosem na 2 duże talerze. Pokrój tuńczyka na ziarno o grubości 1/2 cala. Ułóż tuńczyka na sosie, wlej soki z patelni na tuńczyka i podawaj bardzo ciepłe, ale nie gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Grgich Hills Estate Merlot z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
Grgich Hills Estate Merlot
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia76
Magazyn