Basquaise Z Tuńczyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Basquaise z tuńczyka. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 443 kalorie, 47g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 7,86 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, sól i pieprz, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Poulet Basquaise, Szparagi I Halibut Basquaise, oraz Przepis Na Basquaise Z Całej Pieczonej Ryby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1/3 szklanki oliwy z oliwek w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Dodać cebulę, prosciutto, szalotki, tymianek, czosnek i liście laurowe i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż cebula zacznie mięknąć, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, aż zmięknie, o 12 protokół.
Dodać paprykę i gotować, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać bakłażan i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Dodać cukinię i gotować, mieszając często, aż zmięknie, o 10 protokół.
Dodać wino i dusić na umiarkowanie dużym ogniu przez 5 minut.
Dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut dłużej, następnie dodaj sok V-8 i pastę pomidorową. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje, o 15 protokół. Wyrzucić tymianek i liście laurowe i doprawić solą i pieprzem.
Podgrzej 2 duże żaroodporne Patelnie. Steki z tuńczyka doprawić solą i pieprzem.
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek do każdej patelni. Gdy olej mieni się, dodać 2 steki z tuńczyka do każdej patelni i gotować na dużym ogniu, aż głęboko rumiane na dnie, o 4 protokół. Obróć steki i przenieść patelnie do piekarnika. Piecz przez około 8 minut, lub aż tuńczyk będzie różowy w środku.
Przełożyć steki z tuńczyka na deskę do rzeźbienia.
Polać sosem na 2 duże talerze. Pokrój tuńczyka na ziarno o grubości 1/2 cala. Ułóż tuńczyka na sosie, wlej soki z patelni na tuńczyka i podawaj bardzo ciepłe, ale nie gorące.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Grgich Hills Estate Merlot z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
![Grgich Hills Estate Merlot]()
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.