Basic Soft White Sandwich Loaf

Basic Soft White Sandwich Loaf
Basic Soft White Sandwich Loaf to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, mleka, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Basic Soft White Sandwich Loaf, Chleb Z Maślanki Miodowej: Łatwy, Miękki, Kanapkowy, oraz Podstawowy Biały Chleb Kanapkowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób gąbkę. W misce miksera lub innej dużej misce, połączyć mąkę, wodę, miód i drożdże instant.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże InstantDrożdże Instant
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Trzepaczka, aż będzie bardzo gładka, aby włączyć powietrze, około 2 minut. Gąbka będzie konsystencją grubego ciasta, zeskrobać po bokach miski i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Zrobić mieszaninę mąki i dodać do gąbki. W średniej misce wymieszać mąkę (rezerwa 1/4 szklanki, jeśli mieszasz ręcznie), suche mleko i drożdże instant.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże InstantDrożdże Instant
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Posypać gąbką i szczelnie przykryć folią. Pozostawić do fermentacji przez 1 do 4 godzin w temperaturze pokojowej. (W tym czasie gąbka będzie bąbelkować przez koc mąki w miejscach: to jest w porządku. )
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Wymieszać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Metoda Mieszania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodaj masło do miski i wymieszaj z hakiem ciasta na małej prędkości (#2, Jeśli korzystasz z kuchni
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Pomoc) przez 1 minutę lub do czasu, aż mąka będzie wystarczająco zwilżona, aby uformować szorstkie ciasto. Zeskrobać kawałki ciasta. Przykryj miskę folią i pozostaw ciasto na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Posypać solą i zagnieść ciasto na średniej prędkości(# 4 kuchnia
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
SólSól
10
Pomoc) przez 7 do 10 minut. Nie odejdzie z miski aż do ostatniej minuty ugniatania; będzie gładka i błyszcząca i przyklei się do palców. Za pomocą naoliwionej szpatułki zeskrobuj ciasto, które przylega do boków miski. Jeśli ciasto nie jest sztywne, zagniataj w odrobinie mąki. Jeśli w ogóle nie jest lepki, spryskaj go niewielką ilością wody i zagniataj. (Ciasto waży około 44.25 uncji / 1258 gramów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Metoda Ręczna
12
Dodaj sól i masło do miski i drewnianą łyżką lub ręką mieszaj, aż cała mąka będzie zwilżona. Zagnieść ciasto w misce, aż się połączy, a następnie zeskrobać na lekko posypany mąką blat. Zagnieść ciasto przez 5 minut, wystarczy rozwinąć strukturę glutenu trochę, dodając jak najmniej zarezerwowanej mąki, jak to możliwe, aby utrzymać ciasto od sklejania. Użyj skrobaka ławki, aby zeskrobać ciasto i zebrać je razem, gdy go ugniatasz. W tym momencie będzie bardzo lepki. Przykryj odwróconą miską i pozostaw na 20 minut. (Ten czas odpoczynku sprawi, że ciasto będzie mniej lepkie i łatwiejsze do pracy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Zagnieść ciasto przez kolejne 5 minut lub aż będzie bardzo gładkie i elastyczne. Nadal powinien być lepki (lepki) na tyle, aby trochę przylgnąć do palców. Jeśli jednak ciasto jest nadal bardzo lepkie, dodaj część pozostałej zarezerwowanej mąki lub trochę więcej. (Ciasto waży około 44.25 uncji / 1258 gramów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
14
Obie Metody
15
Niech ciasto rośnie. Używając naoliwionej szpatułki lub skrobaka do ciasta, zeskrobaj ciasto do 4-kwartalnego pojemnika lub miski, lekko naoliwionego sprayem do gotowania lub olejem. Wcisnąć ciasto i lekko spryskać lub natłuścić powierzchnię. Przykryj pojemnik pokrywką lub folią. Za pomocą kawałka taśmy oznaczyć bok pojemnika w przybliżeniu tam, gdzie podwoiłaby się wysokość ciasta. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia (najlepiej w temperaturze 75 ° do 80 ° F) aż do podwojenia, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
16
Używając naoliwionej szpatułki lub skrobaczki do ciasta, zeskrobaj ciasto na blat z mąką i delikatnie dociśnij, aby utworzyć prostokąt. Będzie pełna powietrza i sprężystości. Należy starać się utrzymać jak największą liczbę pęcherzyków powietrza. Wyciągnij i złóż ciasto ze wszystkich czterech stron w ciasne opakowanie lub daj mu 2 obroty litery biznesowej i odstaw z powrotem do pojemnika. Ponownie olej powierzchnię, pokrywę i zaznaczyć, gdzie Podwójna wysokość będzie teraz. (Wypełni Pojemnik pełniej niż wcześniej, ponieważ jest bardziej dmuchany powietrzem.) Pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez 1 do 2 godzin lub aż osiągnie znak.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
SzpatułkaSzpatułka
17
Uformować ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto wyłożyć na lekko posypany mąką blat i pokroić na pół. Uformuj każdy kawałek w bochenek: zacznij od delikatnego naciśnięcia ciasta (lub lekkiego zwinięcia wałkiem do ciasta) w szeroki prostokąt; dokładny rozmiar nie jest w tym momencie ważny. (Długi bok ciasta powinien być zwrócony ku tobie.) Dołóż ciasto opuszkami palców, aby opróżnić duże pęcherzyki powietrza. Złóż na prawej stronie ciasta, aby trochę za centrum. Złóż na lewą stronę ciasta, aby lekko na siebie nałożyć. Naciśnij środkową część nakładki z boku dłoni, aby uszczelnić ciasto. (Jeśli masz duże doświadczenie w kształtowaniu, możesz preferować w tym momencie obracanie ciasta o 90 stopni—ćwierć obrotu.) Zaczynając od górnej krawędzi ciasta, rozwałkuj je trzy lub cztery razy, aż dotrze do dolnej krawędzi ciasta: przy każdej rolce naciśnij kciukami, aby je zapieczętować, a jednocześnie lekko odepchnij, aby zacisnąć zewnętrzną skórę. W miarę toczenia i prasowania ciasto stanie się szersze. Jeśli nie jest tak długi, jak patelnia, umieść obie ręce blisko siebie na wierzchu ciasta i, toczenia tam iz powrotem, stopniowo przejść drogę w kierunku końców, delikatnie rozciągając ciasto. Aby uzyskać najbardziej równomierny kształt, ważne jest, aby utrzymać napiętą skórę na powierzchni ciasta i nie rozrywać go. Jeśli chcesz, aby krawędzie bochenka były gładkie, podwiń boki pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PatelniaPatelnia
18
Umieść bochenki w przygotowanych patelniach bochenka; ciasto będzie około 1/2 cala od góry patelni. Przykryj je dużym pojemnikiem lub przykryj luźno olejowaną folią z tworzywa sztucznego i pozostaw do wyrośnięcia, aż środek znajdzie się około 1 cala nad bokami patelni, 1 1/2 do 2 godzin. Kiedy ciasto jest prasowane opuszkami palców, depresja bardzo powoli wypełnia się.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
19
Rozgrzej piekarnik. Rozgrzej piekarnik do 177° 45 minut przed pieczeniem. Miej półkę piekarnika na najniższym poziomie i umieść na niej kamień do pieczenia lub blachę do pieczenia oraz żeliwną patelnię lub blachę na podłodze piekarnika, przed podgrzaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
20
Upiecz chleb. Szybko, ale delikatnie Ustaw patelnie na gorącym kamieniu do pieczenia lub gorącej blasze do pieczenia. Wrzuć 1/2 szklanki kostek lodu na patelnię pod spodem i natychmiast zamknij drzwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki LoduKostki Lodu
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
21
Piec przez 50 minut lub do średniego złocistego brązu i szaszłyk włożony w środku wychodzi czysty (termometr instant-read włożony do środka odczyta około 99°). W połowie pieczenia, odwrócić Patelnie wokół nawet pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
22
Polać i schłodzić chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
GlazuraGlazura
23
Wyjmij chleb z piekarnika i ustaw go na drucianym stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
24
Wierzch pieczywa posmarować opcjonalnie roztopionym masłem. Odmłodzić i schłodzić górną część na stojaku z drutu, aż ledwo się ogrzeje, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
25
ULTIMATE FULL FLAVOR VARIATION
26
Aby uzyskać najlepszy smak, w Kroku 2, pozwól gąbce fermentować przez 1 godzinę w temperaturze pokojowej, a następnie przechowuj w lodówce przez 8 do 24 godzin. Jeśli używasz ręcznej metody mieszania, wyjmij ją z lodówki na około 1 godzinę przed wymieszaniem ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
27
WSKAZÓWKI NA SUKCES
28
* Jeśli nie używasz suchego mleka, możesz zastąpić 1 szklankę wody 1 szklanką mleka, najlepiej beztłuszczowego, sparzonego (doprowadzonego do temperatury wrzenia) i schłodzonego do letniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
WodaWoda
MlekoMleko
29
Zrozumienie
30
Większa ilość startera do ciasta biszkoptowego (Pre-ferment) oferuje pełniejszy smak w tym "zwykłym" chlebie, więc prawie 50 procent całkowitej ilości mąki jest używane w gąbce, w porównaniu do zwykłego 30 procent pieczywa z paleniska.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
31
Jeśli używasz płynnego mleka, jest on poparzany, aby dezaktywować zawarty w nim enzym, który może sprawić, że ciasto będzie lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
MlekoMleko
32
Pieczenie chleba w zbyt wysokiej temperaturze skutkowałoby zbyt cienką skórką, która powodowałaby breloczek lub zapadanie się po bokach bochenka. Dlatego ten chleb jest pieczony w temperaturze 177°. ważne jest również, aby chleb był dokładnie upieczony, aby skorupa była wystarczająco jędrna, aby zapobiec jej kompresji. Bochenki nie powinny być cięte, aż do całkowitego ostygnięcia z tego samego powodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
33
PROCENT CIASTA
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
34
Mąka: 100% woda: 66,3% (zawiera wodę w maśle i miodzie)drożdże: 0,74% sól: 2,3% tłuszcz maślany: 15,9%
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
SólSól
35
Przedruk z Biblii chleba przez Rose Levy Berenbaum. Copyright (c) 2003 by Rose Levy Beranbaum. Za zgodą wydawcy, W. W. Norton & Company, Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn