Basic Brioche

Basic Brioche
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać podstawowe Brioche spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 294 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 36 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 godzin. Jeśli masz koszerną sól, mąkę chlebową, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche), Brioche, oraz Brioche.

Instrukcje

1
Wymieszać ciepłą wodę i drożdże razem i pozostawić na 2 minuty. Drożdże zaczną się spieniać, gdy się aktywują. W mikserze stojącym wyposażonym w hak do ciasta połącz wszystkie składniki z wyjątkiem masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2
Wymieszaj składniki ręcznie przez minutę, a następnie ubijaj na małej prędkości przez 3 do 4 minut, aż ciasto się połączy. Zatrzymaj mikser i w razie potrzeby zeskrobaj boki, przesuwając suche składniki w mokre plastry. Gdy ciasto się połączy, ubijaj na małej prędkości przez 3-4 dodatkowe minuty. Ciasto będzie rozciągliwe, sztywne i suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Na małej prędkości, dodać masło jeden kawałek na raz, mieszając po każdym dodaniu, aż zniknie w cieście. Następnie kontynuuj mieszanie na niskiej prędkości przez około 10 minut, zatrzymując mikser od czasu do czasu, aby zeskrobać dno i boki miski. Ważne jest, aby całe masło dokładnie wymieszać z ciastem. Jeśli to konieczne, zatrzymaj mikser, aby rozbić ciasto rękami, aby pomóc wymieszać masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Jeden masło jest całkowicie włączone, włączyć mikser do średniej prędkości i pokonać przez kolejne 15 minut, lub aż ciasto staje się lepki, miękki, i nieco błyszczące. Kontynuuj ubijanie, aż ciasto stanie się gładkie i jedwabiste. Następnie przekręć mikser do średniej wysokości i ubijaj przez 1-2 minuty. Powinieneś usłyszeć odgłosy wybijania ciasta po bokach miski miksera. Przetestuj ciasto, ciągnąc je i rozciągając cienko. Chcesz, aby ciasto się rozciągało, ale także dawało trochę. Jeśli czuje się zbyt luźny, łatwo rozpada się na kawałki lub wygląda Kudłaty, nadal mieszać na średniej prędkości przez 2-3 dodatkowe minuty. Jest gotowy, gdy jest gładki i rozciągliwy, można go zebrać i zebrać w jednym kawałku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Ciasto umieścić w dużej misce nasmarowanej odrobiną neutralnego oleju i przykryć folią. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na 60 minut w ciepłym miejscu przed umieszczeniem go w lodówce na noc, aby ciasto do dowodu i rozwijać smak. W tym momencie ciasto może być również zamrożone lub przechowywane w szczelnym pojemniku w lodówce do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Aby dwa Brioche bochenki, smarować dwa standardowe Patelnie Bochenek obficie z masłem. Podziel ciasto na dwie połówki i uformuj ciasto w kształty bochenka, rozciągając krawędzie pod tworząc zaokrągloną powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
7
Ułożyć ukształtowane ciasto na patelniach bochenkowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
8
Przykryj lekko bochenki folią i umieść je w ciepłym miejscu (idealne jest 75-85 stopni Fahrenheita) na 4-5 godzin lub do momentu, gdy bochenki prawie podwoią się. Powinny one wzrosnąć do krawędzi patelni i mieć zaokrąglone wierzchołki. Ciasto powinno być miękkie, poduszkowe i delikatne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 350 Stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
W małej misce, ubijać jedno jajko i szczyptę soli razem przez minutę, a następnie obficie szczotkować szczyty brioche, uważając, aby nie przebić lub opróżnić ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Piec przez 35-45 minut, aż szczyty i boki bochenków będą całkowicie złociste, a temperatura wewnętrzna odczyta 210 Stopni Fahrenheita. Schłodzić bochenki w patelniach przez 30 minut, a następnie przełożyć na regał chłodzący i pozwolić im całkowicie zakończyć chłodzenie. Chleb może być przechowywany przez okres do trzech dni owinięty szczelnie w plastik i sprawia, że świetne francuskie tosty, gdy czerstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W36 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn