Basic Brioche
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać podstawowe Brioche spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 294 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 36 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 godzin. Jeśli masz koszerną sól, mąkę chlebową, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche), Brioche, oraz Brioche.
Instrukcje
Wymieszać ciepłą wodę i drożdże razem i pozostawić na 2 minuty. Drożdże zaczną się spieniać, gdy się aktywują. W mikserze stojącym wyposażonym w hak do ciasta połącz wszystkie składniki z wyjątkiem masła.
Wymieszaj składniki ręcznie przez minutę, a następnie ubijaj na małej prędkości przez 3 do 4 minut, aż ciasto się połączy. Zatrzymaj mikser i w razie potrzeby zeskrobaj boki, przesuwając suche składniki w mokre plastry. Gdy ciasto się połączy, ubijaj na małej prędkości przez 3-4 dodatkowe minuty. Ciasto będzie rozciągliwe, sztywne i suche.
Na małej prędkości, dodać masło jeden kawałek na raz, mieszając po każdym dodaniu, aż zniknie w cieście. Następnie kontynuuj mieszanie na niskiej prędkości przez około 10 minut, zatrzymując mikser od czasu do czasu, aby zeskrobać dno i boki miski. Ważne jest, aby całe masło dokładnie wymieszać z ciastem. Jeśli to konieczne, zatrzymaj mikser, aby rozbić ciasto rękami, aby pomóc wymieszać masło.
Jeden masło jest całkowicie włączone, włączyć mikser do średniej prędkości i pokonać przez kolejne 15 minut, lub aż ciasto staje się lepki, miękki, i nieco błyszczące. Kontynuuj ubijanie, aż ciasto stanie się gładkie i jedwabiste. Następnie przekręć mikser do średniej wysokości i ubijaj przez 1-2 minuty. Powinieneś usłyszeć odgłosy wybijania ciasta po bokach miski miksera. Przetestuj ciasto, ciągnąc je i rozciągając cienko. Chcesz, aby ciasto się rozciągało, ale także dawało trochę. Jeśli czuje się zbyt luźny, łatwo rozpada się na kawałki lub wygląda Kudłaty, nadal mieszać na średniej prędkości przez 2-3 dodatkowe minuty. Jest gotowy, gdy jest gładki i rozciągliwy, można go zebrać i zebrać w jednym kawałku.
Ciasto umieścić w dużej misce nasmarowanej odrobiną neutralnego oleju i przykryć folią. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na 60 minut w ciepłym miejscu przed umieszczeniem go w lodówce na noc, aby ciasto do dowodu i rozwijać smak. W tym momencie ciasto może być również zamrożone lub przechowywane w szczelnym pojemniku w lodówce do 1 tygodnia.
Aby dwa Brioche bochenki, smarować dwa standardowe Patelnie Bochenek obficie z masłem. Podziel ciasto na dwie połówki i uformuj ciasto w kształty bochenka, rozciągając krawędzie pod tworząc zaokrągloną powierzchnię.
Ułożyć ukształtowane ciasto na patelniach bochenkowych.
Przykryj lekko bochenki folią i umieść je w ciepłym miejscu (idealne jest 75-85 stopni Fahrenheita) na 4-5 godzin lub do momentu, gdy bochenki prawie podwoią się. Powinny one wzrosnąć do krawędzi patelni i mieć zaokrąglone wierzchołki. Ciasto powinno być miękkie, poduszkowe i delikatne.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 350 Stopni Fahrenheita.
W małej misce, ubijać jedno jajko i szczyptę soli razem przez minutę, a następnie obficie szczotkować szczyty brioche, uważając, aby nie przebić lub opróżnić ciasto.
Piec przez 35-45 minut, aż szczyty i boki bochenków będą całkowicie złociste, a temperatura wewnętrzna odczyta 210 Stopni Fahrenheita. Schłodzić bochenki w patelniach przez 30 minut, a następnie przełożyć na regał chłodzący i pozwolić im całkowicie zakończyć chłodzenie. Chleb może być przechowywany przez okres do trzech dni owinięty szczelnie w plastik i sprawia, że świetne francuskie tosty, gdy czerstwy.