Banh Mi
Need a dairy free main course? Banh Mi może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 1 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 871 kalorii, 29g białka, oraz 46 g tłuszczu. Mieszanka octu ryżowego, wody, wapna klinowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wietnamskie jajko sadzone Banh mi przepis (banh Mi Trung Op La) - " the, Bánh Mì, oraz Bánh Mì dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ocet ryżowy, wodę i cukier w rondlu na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia i mieszać, aż cukier się rozpuści, około 1 minuty. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia.
Wlać schłodzoną mieszaninę octu na marchewkę, rzodkiewkę i cebulę w misce i odstawić na co najmniej 30 minut.
Odcedzić nadmiar mieszaniny octu po warzywa marynowane.
Podczas gdy warzywa są marynowania, rozgrzać piekarnik brojlerów i ustawić piekarnik rack około 6 cali od źródła ciepła. Lekko nasmarować szczelinową patelnię brojlerów.
Posyp pierś kurczaka solą czosnkową i pieprzem, i broil na patelni brojlerów szczelinowych, obracając raz, aż środek piersi kurczaka nie jest już różowy, a powierzchnia ma rumiane, o 6 minut na stronie.
Wyjąć pieczonego kurczaka i pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Bagietkę pokroić w połowie długiej drogi i wyciągnąć środek chleba z połówek bagietki, pozostawiając zagłębienie na nadzienie.
Umieść połówki bagietki pod brojlerem lekko tosty, 2 do 3 protokół.
Aby zmontować kanapkę bahn mi, rozłóż każdą połowę opiekanej bagietki z majonezem i wypełnij jamę dolnej połowy chleba pieczonym kurczakiem, plastrami ogórka, marynowaną marchewką, cebulą i rzodkiewką, liśćmi kolendry i pieprzem jalapeno. Wyciśnij klin limonki na nadzienie,a następnie drugą połowę bagietki.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.