Bananas Foster
Banany Foster Może być tylko deser szukasz. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Ten przepis służy 2. Kilka osób naprawdę lubiło to kreolskie danie. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz Likier bananowy, masło, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Banany Foster (bananas Flambé), Bananas Foster II, oraz Bananas Foster dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w 10-calowej ciężkiej patelni na małym ogniu.
Dodaj brązowy cukier, ziele angielskie i gałkę muszkatołową i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Dodaj likier bananowy i dodaj sos na wolnym ogniu.
Dodać banany i gotować przez 1 minutę z każdej strony, ostrożnie łyżki sos bananów, jak są gotowania.
Banany wyjąć z patelni do naczynia. Doprowadzić sos na wolnym ogniu i ostrożnie dodać rum. Jeśli sos jest bardzo gorący, alkohol sam się zapali. Jeśli nie, używając patyczka płomienia, ostrożnie zapalić i kontynuować gotowanie, aż płomień zgaśnie, około 1 do 2 minut. Jeśli sos jest zbyt cienki, gotować przez 1 do 2 minut, aż będzie syropowaty w konsystencji.
Dodaj skórkę pomarańczową i wymieszaj, aby połączyć. Natychmiast łyżkę sosu nad bananami i podawać.
Podawać z goframi, naleśnikami lub lodami.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Salneval Albarino z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Salneval Albarino]()
Salneval Albarino
Jasny słomkowy kolor, nos tego Albariño jest uwodzicielski z miodem, gruszką i tropikalnymi owocami i niewielkim składnikiem mineralnym. Jest pikantny i pikantny z cytrusowymi i kwiatowymi smakami w ustach, ale jednocześnie jest okrągły i miękki time.It doskonale komponuje się ze świeżymi owocami morza i skorupiakami; jest idealnym dodatkiem do słonej, pikantnej kuchni azjatyckiej; a także świetnie nadaje się jako wino koktajlowe. Prawdziwie żądni przygód miłośnicy jedzenia zadziwią i zainspirują swoich przyjaciół, serwując go z nieprawdopodobnym, ale fantastycznym połączeniem tradycyjnych żeberek z grilla ze słodkim, lekko pikantnym sosem pomidorowym.