Banana Flambe
Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.86 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 666 kalorii, 9g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz Likier bananowy, kostki cukru, nadziewane w połowie drogi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bananan i Pecan Flambé, Tartelette Flambe, oraz Bananas Flambe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu roztopić cukier, aż stanie się płynny.
Dodać masło i pokrojonego banana. Gotować przez około 6 minut.
Zdjąć patelnię z ognia, a następnie dodać likier bananowy.
Nadal gotować przez około 2 protokół.
Zdjąć z ognia jeszcze raz, a następnie dodać brandy. Po włożeniu patelni z powrotem do ciepła, powinna płonąć.
Wyjmij patelnię z ognia i zacznij łyżkować płonącego banana do szklanki do lodów.
Dodać syrop czekoladowy i bitą śmietanę. Na wierzch bitej śmietany, dokładnie na środku, umieść oczyszczoną truskawkę, a następnie umieść kostkę cukru na środku truskawki.
Wlać trochę brandy na wierzch cukru i ostrożnie zapalić zapałką.