Balsamiczna-pieczona marchewka i pasternak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj prażoną w Balsamice marchewkę i pasternak. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 177 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i zbieraj wiśnie, marchewki, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Marchewka I Pasternak Z Białym Balsamicznym, Pieczona marchewka i pasternak z miodem i octem balsamicznym, oraz Pieczona marchewka i pasternak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 5 składników i 1 łyżkę. oliwa z oliwek w małej misce.
Marchew i pasternak kroimy wzdłuż na długie, cienkie paski.
Ubij razem brązowy cukier, ocet balsamiczny i pozostałe 3 łyżki. oliwa z oliwek w dużej misce. Wymieszać z marchewką i pasternakiem i ułożyć na lekko natłuszczonej patelni o wymiarach 15 x 10 cali.
Posypać pożądaną ilością soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Piec w 400 przez 40 do 45 minut lub aż warzywa będą miękkie i rumiane, mieszając co 15 minut.
Przełożyć na półmisek i delikatnie wymieszać z serem feta.