Ballpark Bananas Foster
Banany Foster Może być tylko deser szukasz. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 1011 kalorii. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz proof rum, brązowy cukier, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Banany Foster (bananas Flambé), Bananas Foster, oraz Bananas Foster dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu. Wymieszać z brązowym cukrem i 1/2 łyżeczki cynamonu.
Dodać banany i gotować je w syropie, aż po prostu zacząć karmelizować, ale nie rozpadają się, o 2 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i ostrożnie dodać likier bananowy i rum.
Połóż patelnię z powrotem na ogniu. Za pomocą zapalniczki z długim uchwytem rozpal zawartość patelni. Odsuń się, gdy zapalasz patelnię, płomienie mogą być dość wysokie.
W razie potrzeby posypać cynamonem w płomienie. Potrząsaj patelnią, aż płomień zgaśnie, stale fastrygując banany sosem.
Umieść 2 gałki lodów w każdej misce. Banany i sos podzielić równomiernie na lodach.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest mieszanka Terras Gaudan O Rosal Albarino. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Terras Gauda O Rosal Albarino Blend]()
Terras Gauda O Rosal Albarino Blend
Zielonkawo-żółty kolor, to wino ma hojny nos dojrzałej brzoskwini, skórki pomarańczowej, białego kwiatu i pieczonego jabłka; usta są okrągłe z nutami mineralności i miodu. Kończy się ostry i czysty, odsłaniając jego oszałamiającą strukturę i równowagę kwasowości.