Bakłażan z sosem maślanym
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Bakłażan z sosem maślanym może być ogromnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, sól, grecki jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Bakłażan Z Sosem Maślanym, Najbardziej puszyste naleśniki maślane z sosem maślanym, oraz Bakłażan zapiekany z sosem maślanym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Bakłażany przeciąć na pół wzdłużnie,przecinając prosto przez zieloną łodygę (łodygę należy pokroić na pół, nie jedz jej). Użyj małego ostrego noża, aby wykonać trzy lub cztery równe nacięcia w ciętej stronie każdej połowy bakłażana, bez przebijania się na skórę. Powtórz pod kątem 45 stopni do wzoru w kształcie rombu Geta.
Umieść połówki bakłażana, pocięte bokiem do góry, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmaruj je oliwą z oliwek-utrzymuj szczotkowanie, aż cały olej zostanie wchłonięty przez miąższ.
Posypać liśćmi tymianku cytrynowego oraz solą i pieprzem.Piecz przez 35-40 minut, w którym to momencie mięso powinno być miękkie, aromatyczne i ładnie rumiane.
Wyjąć z piekarnika ipojąć do całkowitego ostygnięcia.
Podczas gdy bakłażany są w piekarniku, pokrój granat na dwa poziomo. Przytrzymaj połówkę nad miską, ściętą stroną dłoni i użyj tylnej części drewnianej łyżki lub kołka, aby delikatnie uderzyć w skórkę granatu. Kontynuuj żarcie ze zwiększającą się mocą, aż nasiona zaczną wychodzić z natury i spadać przez palce do miski. Gdy wszysą tam, przesiać przez nasiona, aby usunąć wszelkie kawałki białej błony skinor.
Wszystkie składniki ubić razem. Smak do przypraw, a następnie zachować zimno, aż potrzebne.
Aby służyć, łyżka dużo sosu maślanego na bakłażany bez pokrywania łodyg.
Posypać za ' Atar i obficie nasionami granatu na wierzchu i udekorować tymiankiem cytrynowym. Finishz odrobiną oliwy z oliwek.
Reprinted with permission from Plenty by Yotam Ottolenghi, (C) 2011 Chronicle Books