Bakłażan Z Grilla Involtini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj grillowanego bakłażana Involtini. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz szczypiorek, pieprz, śliwkowe pomidory obrane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bakłażan Z Grilla Involtini, Bakłażan Involtini z grillowanym Ratatouille, oraz Bakłażan Involtini.
Instrukcje
Lekko posypać plastry bakłażana solą i odstawić na 15 minut.
Rozgrzej patelnię grillową. Osuszyć plastry bakłażana ręcznikami papierowymi i posmarować oliwą z oliwek. Grill bakłażan na umiarkowanym ogniu, obracając raz, do miękkości i lekko zwęglone, o 6 protokół.
Przenieść bakłażana na talerz i ostudzić.
Pracując nad misą, naciśnij ricottę przez sito.
Dodać pokrojony szczypiorek i doprawić solą i pieprzem. Do nadzienia wymieszać pokrojonego w kostkę pomidora.
Doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia.
Dodać cały szczypiorek i blanszować przez 10 sekund.
Rozłóż nadzienie ricotta na plastrach bakłażana i pokrój każdy na pół w poprzek.
Połówki rozwałkować wzdłuż na małe cylindry i związać blanszowanym szczypiorkiem. Przechowywać w lodówce przez 15 minut, a następnie podawać.