Bakłażan Rollatini
Bakłażan Rollatini może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1024 kalorii, 45g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, ser ricotta, przyprawione bułki tartej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Bakłażan Rollatini, Bakłażan Rollatini, oraz Bakłażan Rollatini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Plastry bakłażana zanurzyć w jajku, a następnie posmarować bułką tartą.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Bakłażan smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Wyjmij do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Na każdy plasterek bakłażana rozprowadzić cienką warstwę sera ricotta.
Umieść plasterek prosciutto na każdym z nich.
Zwinąć mocno i umieścić szew w dół w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
Na bułki polać sosem spaghetti, a na wierzch poszatkować ser mozzarella.
Piec przez 15 minut w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści i lekko rumiany.
Podczas pieczenia bakłażanów, przynieś duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodaj angel hair makaron, i gotować przez 2 do 3 protokół, do miękkości.
Podawaj bakłażany i sos na makaronie.