Bakłażan Parmezan

Bakłażan Parmezan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana w parmezanie. Jedna porcja zawiera 1157 kalorii, 58g białka, oraz 62 g tłuszczu. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz czosnek w proszku, oregano, ser ricotta mleka i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Najpierw zrobić sos: umieścić duży rondel na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4
Dodaj oliwki, płatki czerwonej papryki, i kapary, i niech gotować przez 2 protokół, często mieszając. Wrzucić pomidory z sokami i doprowadzić do niskiego gotować. Wymieszać z bazylią i doprawić solą i pieprzem. Dusić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
5
Zdjąć z ognia i odstawić.
6
Połączyć bułkę tartą, czosnek w proszku, i oregano w płytkiej misce; obficie doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Crack 3 jajka w innej płytkiej misce; doprawić solą i pieprzem i ubić widelcem do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Włóż mąkę do innej płytkiej miski i doprawić solą i pieprzem. Ułóż bakłażan, mąkę, ubite jajka i bułkę tartą na powierzchni roboczej w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Ogrzać około 1/4-calowy oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, pogłębiać kilka plastrów bakłażana najpierw w mące, a następnie zanurzyć je w jajku, a na koniec pokryć je w bułce tartej. Umieść tyle bakłażana na patelni, jak pasuje wygodnie w jednej warstwie i gotować do miękkości i dobrze rumiane po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Gotować wszystkie plastry bakłażana w ten sposób, dodając więcej oliwy z oliwek na patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Wymieszać ricottę i 1/2 szklanki sera Parmigiano. Wymieszać z bazylią i pozostałymi 2 jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
12
Aby zmontować naczynie, najpierw przygotuj się na duże, masłowe naczynie do pieczenia. Przygotuj bakłażan, mieszankę ricotty, sos pomidorowy, rozdrobniony ser mozzarella i pozostałe 3/4 szklanki startego Parmigiano. Na początek łyżka sosu pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia. Teraz dodaj warstwę bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniona MozzarellaRozdrobniona Mozzarella
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
13
Rozprowadzić połową mieszanki ricotty. Łyżka kolejną warstwą sosu pomidorowego i posypać około jednej trzeciej mozzarelli. Powtórz z warstwą bakłażana, resztą ricotty, sosem pomidorowym i kolejną trzecią mozzarelli. Na koniec z resztą bakłażana, resztą sosu pomidorowego i resztą mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
14
Posypać 3/4 szklanki Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
15
Włożyć naczynie do piekarnika i piec około 1 godziny, aż się złoci i bulgotnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
16
Odstawić na około 20 minut przed cięciem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn