Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana w parmezanie. Jedna porcja zawiera 1157 kalorii, 58g białka, oraz 62 g tłuszczu. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz czosnek w proszku, oregano, ser ricotta mleka i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Najpierw zrobić sos: umieścić duży rondel na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Dodaj oliwki, płatki czerwonej papryki, i kapary, i niech gotować przez 2 protokół, często mieszając. Wrzucić pomidory z sokami i doprowadzić do niskiego gotować. Wymieszać z bazylią i doprawić solą i pieprzem. Dusić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Ciasto Kukurydziane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
5
Zdjąć z ognia i odstawić.
6
Połączyć bułkę tartą, czosnek w proszku, i oregano w płytkiej misce; obficie doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Crack 3 jajka w innej płytkiej misce; doprawić solą i pieprzem i ubić widelcem do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Włóż mąkę do innej płytkiej miski i doprawić solą i pieprzem. Ułóż bakłażan, mąkę, ubite jajka i bułkę tartą na powierzchni roboczej w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Cukierki Peachie-o
8
Ogrzać około 1/4-calowy oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, pogłębiać kilka plastrów bakłażana najpierw w mące, a następnie zanurzyć je w jajku, a na koniec pokryć je w bułce tartej. Umieść tyle bakłażana na patelni, jak pasuje wygodnie w jednej warstwie i gotować do miękkości i dobrze rumiane po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Gotować wszystkie plastry bakłażana w ten sposób, dodając więcej oliwy z oliwek na patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Wymieszać ricottę i 1/2 szklanki sera Parmigiano. Wymieszać z bazylią i pozostałymi 2 jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Parmigiano Reggiano
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
11
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Aby zmontować naczynie, najpierw przygotuj się na duże, masłowe naczynie do pieczenia. Przygotuj bakłażan, mieszankę ricotty, sos pomidorowy, rozdrobniony ser mozzarella i pozostałe 3/4 szklanki startego Parmigiano. Na początek łyżka sosu pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia. Teraz dodaj warstwę bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniona Mozzarella
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Parmigiano Reggiano
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
13
Rozprowadzić połową mieszanki ricotty. Łyżka kolejną warstwą sosu pomidorowego i posypać około jednej trzeciej mozzarelli. Powtórz z warstwą bakłażana, resztą ricotty, sosem pomidorowym i kolejną trzecią mozzarelli. Na koniec z resztą bakłażana, resztą sosu pomidorowego i resztą mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Funtów Jeżyn (około
14
Posypać 3/4 szklanki Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
15
Włożyć naczynie do piekarnika i piec około 1 godziny, aż się złoci i bulgotnie.