Bakłażan Parmezan
Bakłażan parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz włoską bułkę tartą, parmezan, częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 minut.
Umieść bakłażana w dużej misce; dodaj wodę do przykrycia i odstaw 30 minut.
Dobrze osuszyć; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Połączyć 1/4 szklanki wody i białka jaj w płytkiej misce.
Połączyć bułkę tartą i parmezan; dobrze wymieszać. Bakłażan zanurzyć w mieszaninie białek jaj i pogłębiać w mieszaninie bułki tartej.
Umieść połowę bakłażana na blasze pokrytej sprayem do pieczenia i dusić 5 minut z każdej strony lub aż rumiane. Powtórz procedurę z pozostałym bakłażanem. Odstaw bakłażana na bok.
Rozłóż połowę mieszanki pomidorowej na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż połowę bakłażana na sosie; top z połową sera mozzarella. Powtórz warstwy z pozostałym sosem, bakłażanem i serem.
Piec w 350 przez 30 minut lub do bąbelków.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi gałązkami oregano.