Bakłażan i wołowina Stir-Fry

Bakłażan i wołowina Stir-Fry
Bakłażan i wołowina Stir-Fry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.64 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 411 kalorii, 20g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju roślinnego, brązowy ryż, kawałek imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stir-Fry z wołowiną i brokułami, Wołowina i kapusta Stir Fry, oraz Łatwa wołowina i brokuły z dziczyzną Stir Fry.

Instrukcje

1
Wymieszać 2 łyżki mięty, sos sojowy, 1 chile, połowę imbiru, sos rybny, sok z limonki, 1 łyżeczkę czosnku, cukier i 2 łyżki wody w średniej misce. Odstaw sos na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Papryka ChiliPapryka Chili
CukierCukier
WodaWoda
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Pracując w 2 partiach i dodając 2 łyżki oleju między partiami, gotować bakłażana aż złoty kolor, 2-3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść plastry bakłażana do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wlać połowę dressing na bakłażan i wrzucić do płaszcza równomiernie. Odstawić pozostały opatrunek na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
5
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj pozostałe chile, imbir, 1 łyżeczka czosnku, i wołowina i gotować, obracając wołowinę raz, aż ładnie smażone i średnio rzadkie, o 3 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Papryka ChiliPapryka Chili
WołowinaWołowina
7
Dodaj mieszaninę bakłażana (z płynem) na patelnię i wrzucić, aby dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podziel makaron lub ryż między miseczki. Łyżka stir-fry over.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dressing wymieszać i udekorować pozostałymi 2 łyżkami posiekanej mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
10
W porcji: 503 kalorie, 24 g tłuszczu, 54 g węglowodanów
11
Bon Appétit
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn