Bakłażan Faszerowany Włoski
Przepis włoski faszerowany bakłażan może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 272 kalorie, 16G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka papryki, cukinii, przypraw i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 76%. Spróbuj Bakłażan Włoski Faszerowany, Wegetariańskie Włoskie Nadziewane Pieczone Bakłażany, oraz Bakłażan Po Włosku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bakłażany umyć; pokroić na pół wzdłuż.
Usuń miazgę, pozostawiając muszle o grubości 1/4 cala. Posiekać miąższ; odstawić 2 szklanki. (Zachowaj pozostałą miąższ do innego użytku.)
Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu.
Dodać cebulę i kolejne 3 składniki; smażyć do miękkości. Wymieszać 2 szklanki miąższu, pomidora i sosu pomidorowego. Cook, uncovered, 15 minut.
Wyjąć z ognia; wymieszać z ryżem i 3 kolejnymi składnikami.
Ułóż muszle w naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania; łyżka mieszanki warzyw równomiernie do muszli.
Piec w temperaturze 350 przez 10 minut.
Posypać serem mozzarella; piec 5 minut.