Bakłażan faszerowany smażony: Melanzane Ripiene e Fritte
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj smażone nadziewane bakłażany: Melanzane Ripiene e Fritte spróbować. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś bazylii, plus 1 szklanka bułki tartej, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Melanzane Fritte (Bakłażan Sadzony), Polpette Di Melanzane (smażone kulki bakłażana), oraz Polpette di melanzane (bakłażan 'klopsiki').
Instrukcje
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Bakłażany gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.
Odcedzić i dobrze osuszyć ręcznikami papierowymi.
Używając łyżki lub melona baller, zgarnij miąższ bakłażana, pozostawiając skórę 2 połówek nienaruszoną.
Umieścić mięso w dużej misce.
Dodać 2 całe jajka, Parmigiano, czosnek, bazylia, i pietruszka. Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Dodać 1/4 szklanki bułki tartej i wymieszać. Podziel mieszaninę równomiernie między bakłażany, wypełniając skorupy, a następnie umieść plasterek provola na środku każdego bakłażana. Pogłębiać każdy bakłażan lekko w mące, a następnie ubite jajko, a następnie pozostałe bułki tartej.
Na dużej patelni, podgrzać oliwę z oliwek, aż prawie do palenia.
Dodać bakłażany i smażyć z obu stron, aż gotowane przez, o 10 protokół.
Odsączyć na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami i podawać.