Bakłażan Au Gratin
Bakłażan Au Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz częściowo odtłuszczony ser mozzarella, oliwę z oliwek, sos spaghetti i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka Z Bakłażana, Zapiekanka Z Bakłażana, oraz Pomidorowa Zapiekanka Z Bakłażana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj obie strony plasterków bakłażana olejem.
Umieść na nieczystej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 8 minut. Włączyć i piec 7-8 minut dłużej lub do lekko rumiane i miękkie. Schłodzić na stojaku z drutu.
Umieść jeden plasterek bakłażana w każdym z dwóch 10-uncji. ramekiny pokryte sprayem do gotowania. Na wierzchu po 2 łyżki sosu do spaghetti i 2 łyżki sera mozzarella. Powtórz warstwy dwa razy.
Piec, odsłonięty, w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do rozpuszczenia się bąbelków i sera.