Baklava Balaboosta

Baklava Balaboosta
Przepis Baklava Balaboosta może zaspokoić twoje pragnienie w około 1 godzina i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 28 porcji z 287 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej canolan, kardamon pod, ciasto phyllo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wodę, cukier, miód, skórkę pomarańczową i kardamon w średnim rondlu. Dusić na małym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdjąć z ognia, wymieszać z wodą różaną,a następnie wyrzucić skórkę pomarańczową i kardamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Woda RóżanaWoda Różana
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
3
Przenieść syrop do hermetycznego pojemnika i schłodzić w lodówce. Syrop można przygotować 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
4
Do baklavy: linia 9-na-13-calowa blacha do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
5
W dużej misce wymieszać masło i olej. Trzymaj go blisko miejsca pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Połączyć orzechy, cukier puder, woda różana, kardamon i cynamon w robocie kuchennym. Pulse aż drobno posiekane i prawie pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Woda RóżanaWoda Różana
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Umieść jeden arkusz ciasta phyllo na wyłożonej blasze do pieczenia. (Nieużywane prześcieradła filo należy przykryć wilgotnym ręcznikiem podczas pracy.) W razie potrzeby przyciąć końce lub po prostu złożyć, aby pasowały do tacy. Obficie, i mam na myśli obficie, posmarować wierzch ciasta filo mieszaniną masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
9
Umieść kolejną pojedynczą warstwę na wierzchu i posmaruj ją ponownie. Powtórz proces, aż do uzyskania 8 warstw maślanego ciasta filo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
10
Rozprowadzić całą mieszaninę orzechów na wierzchu i mocno ją zapakować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
11
Umieść kolejną pojedynczą warstwę ciasta filo na wierzchu i posmaruj go masłem. Powtórz ten proces, aż do uzyskania kolejnych 8 warstw z wierzchnią warstwą szczotkowaną obficie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
12
Baklavę pokroić na małe diamenty lub kwadraty o powierzchni około 2 cali za pomocą bardzo ostrego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
13
Ułożyć na wierzchu arkusz pergaminu i piec przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Usuń pergamin i piec na złoty kolor, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Wyjąć z piekarnika i natychmiast wlać schłodzony syrop różany na baklawę, pozwalając syropowi przedostać się do wszystkich szczelin.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Niech ostygnie całkowicie przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje28
Ocena Zdrowia4
Magazyn