Baklava Balaboosta
Przepis Baklava Balaboosta może zaspokoić twoje pragnienie w około 1 godzina i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 28 porcji z 287 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej canolan, kardamon pod, ciasto phyllo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wodę, cukier, miód, skórkę pomarańczową i kardamon w średnim rondlu. Dusić na małym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Zdjąć z ognia, wymieszać z wodą różaną,a następnie wyrzucić skórkę pomarańczową i kardamon.
Przenieść syrop do hermetycznego pojemnika i schłodzić w lodówce. Syrop można przygotować 1 dzień wcześniej.
Do baklavy: linia 9-na-13-calowa blacha do pieczenia z pergaminem.
W dużej misce wymieszać masło i olej. Trzymaj go blisko miejsca pracy.
Połączyć orzechy, cukier puder, woda różana, kardamon i cynamon w robocie kuchennym. Pulse aż drobno posiekane i prawie pasty.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść jeden arkusz ciasta phyllo na wyłożonej blasze do pieczenia. (Nieużywane prześcieradła filo należy przykryć wilgotnym ręcznikiem podczas pracy.) W razie potrzeby przyciąć końce lub po prostu złożyć, aby pasowały do tacy. Obficie, i mam na myśli obficie, posmarować wierzch ciasta filo mieszaniną masła.
Umieść kolejną pojedynczą warstwę na wierzchu i posmaruj ją ponownie. Powtórz proces, aż do uzyskania 8 warstw maślanego ciasta filo.
Rozprowadzić całą mieszaninę orzechów na wierzchu i mocno ją zapakować.
Umieść kolejną pojedynczą warstwę ciasta filo na wierzchu i posmaruj go masłem. Powtórz ten proces, aż do uzyskania kolejnych 8 warstw z wierzchnią warstwą szczotkowaną obficie.
Baklavę pokroić na małe diamenty lub kwadraty o powierzchni około 2 cali za pomocą bardzo ostrego noża.
Ułożyć na wierzchu arkusz pergaminu i piec przez 30 minut.
Usuń pergamin i piec na złoty kolor, o 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast wlać schłodzony syrop różany na baklawę, pozwalając syropowi przedostać się do wszystkich szczelin.
Niech ostygnie całkowicie przed podaniem.