Baklava może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 48. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, sok z cytryny, zmielony kardamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 10%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Baklava, Baklava, oraz Baklava.
Instrukcje
1
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem miodu w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Niech gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż zgęstnieje.
3
Dodaj miód i gotuj przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4
Wyjąć z ognia, odcedzić skórki i laskę cynamonu, a syrop ostygnie.Do baklavy: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. nasmaruj patelnię do pieczenia 9 x 13 masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Połącz brązowy cukier, cynamon, goździki i sól w średniej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Wyjmij filo z opakowania; użyj ostrego noża, aby przyciąć do rozmiaru patelni, jeśli to konieczne.Wyciągnij 7 arkuszy phyllo. Pozostałe arkusze należy przykryć papierem woskowym i wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec ich wysychaniu i pękaniu.
Połóż jeden arkusz phyllo na patelni do pieczenia. Zanurz pędzel do ciasta w roztopionym maśle i posmaruj go na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
8
Nałożyć drugą warstwę filo na wierzch i powtórzyć proces masania. Powtórz z pozostałymi 5 arkuszami phyllo.Po umyciu 7. warstwy roztopionym masłem, posypać około połowy mieszanki orzechów równomiernie na phyllo.Wyjmij siedem kolejnych arkuszy Filo i powtórz proces, szczotkując stopione masło między każdą warstwą i posypując resztę mieszaniny orzechów na wierzchu siódmego arkusza.Powtórz z trzecim zestawem siedmiu arkuszy phyllo.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10
Niech phyllo ustawić na 10 minut, aby umożliwić łatwiejsze cięcie.Używając bardzo ostrego noża do parkowania, z długim bokiem patelni skierowanym do ciebie, Wytnij sześć poziomych pasków. Upewnij się, że nóż przecina całą drogę do dołu, a paski oddzielają się od siebie.Wykonuj ukośne cięcia od góry do dołu, przecinając poziome linie, tworząc kształty diamentów. Wykonaj cięcia o szerokości od 3/4 do 1 1/2 cala, w zależności od żądanego rozmiaru baklavy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Piec na złoty kolor, około 35 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
12
Syrop polać baklavą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
13
Pozostawić baklavę na około 1 godzinę przed podaniem.