Baklava

Baklava
Przepis Baklavan jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.65 za porcję. Ten deser ma 482 kalorie, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz ciasto filo, cynamon, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyjąć opakowanie ciasta z zamrażarki i wstawić do lodówki na 24 godziny do rozmrożenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
2
Wyjąć z lodówki na 1 godzinę przed użyciem.Podczas pracy z ciastem phyllo usuń tylko arkusze, które natychmiast potrzebujesz, utrzymując inne arkusze pokryte folią, a następnie wilgotną szmatką. Wrzucić razem posiekane orzechy włoskie i cynamon. Odstawić.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Dokładnie posmarować prostokątną patelnię do pieczenia. Upewnij się, że arkusze filo będą na ogół pasować do patelni (jeśli są trochę większe, to w porządku.) Jeśli są znacznie większe, wystarczy przyciąć je ostrym nożem.Górny arkusz filo posmarować roztopionym masłem, następnie chwycić go i rozpięty arkusz pod nim. Ustaw dwa arkusze na patelni, masłem arkusz twarzą w dół. Lekko wcisnąć na patelnię. Powtórz to jeszcze dwa razy, tak, że masz sześć arkuszy filo na patelni, trzy arkusze maślane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
3
Posypać wystarczającą ilość orzechów włoskich, aby jedna warstwa. Masło dwa arkusze phyllo i umieścić je na wierzchu orzechów włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
4
Dodać więcej orzechów włoskich, a następnie dwa więcej masłem arkuszy phyllo. Powtórz to jeszcze kilka razy, albo dopóki nie skończą ci się orzechy włoskie. Top z 4 więcej masłem arkuszy phyllo, kończąc z masłem góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
5
Wytnij ukośny wzór diamentu w baklavie za pomocą bardzo ostrego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Piec przez 45 minut, lub aż baklava jest bardzo złoty kolor. Podczas pieczenia baklava, połączyć 1 kij masła, miód, woda, cukier, i wanilia w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Po wyjęciu baklavy z piekarnika, polewamy połowę rondla równomiernie na całej górze. Pozostaw go na chwilę i wchłoń, a następnie opryskaj trochę więcej, aż pomyślisz, że jest dokładnie zwilżony. Prawdopodobnie będziesz miał resztki mieszanki miodu, którą możesz wypić ze słomką. Żartuję.Baklavę pozostawić do ostygnięcia, odsłoniętą, przez kilka godzin. Raz chłodne, lepkie i boskie, ostrożnie wyjąć je z patelni i podawać z kawą(lub dać w prezencie!)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
1 średnia Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plasterki1 średnia Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plasterki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Słomki Do PiciaSłomki Do Picia
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia3
Magazyn