Baklava

Baklava
Baklava może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 36 i kosztuje 42 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 194 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 4618 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, ciasto filo, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Baklava, Baklava, oraz Baklava.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Masło DNA i boki patelni 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Orzechy posiekać i wrzucić z cynamonem. Odstawić. Rozwiń ciasto phyllo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
3
Pokrój cały stos na pół, aby pasował do patelni. Przykryj filo zwilżoną szmatką, aby nie wyschnąć podczas pracy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Na patelni ułożyć dwa arkusze ciasta, dokładnie posmarować masłem. Powtarzaj, aż będziesz miał 8 warstw.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Posypać 2-3 łyżki mieszanki orzechów na wierzchu. Top z dwóch arkuszy ciasta, masło, orzechy, warstw jak iść. Górna warstwa powinna mieć głębokość około 6-8 arkuszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
6
Za pomocą ostrego noża pociętego na diamentowe lub kwadratowe kształty aż do dna patelni. Można wyciąć na 4 długie rzędy zrobić ukośne cięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Piec około 50 minut, aż baklava będzie złoty i chrupiący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Przygotować sos podczas pieczenia baklavy. Gotuj cukier i wodę, aż cukier się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
9
Dodaj wanilię i miód. Dusić około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
10
Baklavę wyjąć z piekarnika i natychmiast polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Ochłoń.
12
Podawać w babeczkowych papierach. To dobrze zamarza. Pozostaw go odsłonięty, ponieważ robi się rozmokły, jeśli jest owinięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić Na KawałkiPokroić Na Kawałki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia1
Magazyn