Bakłażan Rollatini
Bakłażan Rollatini jest bezglutenowe i pierwotne hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 68 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka soli i pieprzu, szpinak, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bakłażan Rollatini, Bakłażan Rollatini, oraz Bakłażan Rollatini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Plaster kończy się bakłażany.
Pokrój bakłażany wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala, odrzucając końce pokryte skórką. Powinieneś dostać w sumie 16 plastrów.
Ułożyć plastry na blasze do pieczenia i obficie posypać solą.
Odstawić na 15 minut, następnie spłukać sól pod zimną bieżącą wodą i osuszyć plastry.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Posmaruj obie strony plasterków bakłażana oliwą z oliwek i umieść w pojedynczych warstwach na 2 blachach do pieczenia. Smażyć przez 15 minut, do miękkości, obracając plastry bakłażana w połowie.
Ostudzić na arkuszach na stojakach z drutu, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
W dużej misce, połączyć szpinak, ricotta, czosnek, jajka, 1/2 szklanki mozzarelli i 1/2 szklanki parmezanu. Doprawić 1 łyżeczką. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Mgiełka 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu na dnie naczynia. Podzielić mieszaninę ricotta między plasterki bakłażana, stosując około 1/3 szklanki dla każdego, rozłożenie go w dół centrum.
Zwiń plasterki i umieść szew w dół w naczyniu do pieczenia. Na wierzch polać pozostałym sosem i posypać pozostałą mozzarellą i parmezanem.
Naczynie do pieczenia przykryć folią i piec 30 minut.
Usuń folię i piec, aż rumiane i bulgotanie, o 15 minut dłużej.
Ostudzić przez 10 minut przed podaniem.