Babeczki Dyniowe Żurawinowe z Białą Czekoladą
Muffinki dyniowe z białą czekoladą i żurawiną zajmują około 40 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis bez nabiału i lakto ovo zawiera 36 porcji i kosztuje 29 centów za porcję. To śniadanie zawiera 171 kalorii, 2 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przypadł do gustu dwóm smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Allrecipes wymaga ekstraktu waniliowego, puree z dyni, cukru i jajek. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 29%. Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Podobne przepisy obejmują babeczki żurawinowe z białą czekoladą, babeczki żurawinowe z białą czekoladą i babeczki żurawinowe z białą czekoladą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 3 formy do muffinów lub wyłóż je papilotkami.
W misce wymieszaj mąkę, biały cukier, sól, sodę oczyszczoną i ziele angielskie.
W osobnej dużej misce ubij jajka.
Do jajek dodaj olej roślinny, dynię, sok pomarańczowy, ekstrakt waniliowy; ubić, aż będzie gładkie. Mieszaj mieszaninę mąki z mieszaniną dyni, aż się połączy; dodać kawałki białej czekolady i żurawinę.
Ciasto wlać do przygotowanych papilotek na muffinki.
Posyp każdą muffinkę brązowym cukrem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka wbita w środek muffinki będzie sucha, czyli około 25 minut.