Babcie Bogie ' s parmezan kurczak
Babcie Bogie ' s parmezan kurczak wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Na 1,26 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. 81 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oregano, połówki piersi kurczaka, margaryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć margarynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Icebox jako deser. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Babcie Bułeczki Truskawkowe, Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, oraz Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Spray 9x13 calowa patelnia do pieczenia z natryskiem do gotowania.
Połącz parmezan, suchą bułkę tartą, oregano, pietruszkę, paprykę, sól i pieprz w płytkiej misce. Piersi z kurczaka zanurzyć w roztopionej margarynie, następnie zalać mieszanką okruchów chleba.
Umieścić w przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż piersi kurczaka nie będą już różowe w środku, a soki będą jasne, około 20 do 25 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).