Baba Ghanoush z ciepłą pitą
Baba Ghanoush z ciepłą pitą może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 621 kalorii, 10g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 2,27 zł za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, mielony kminek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z kurczaka Pita z Babą Ghanoush, Baba Ghanoush, oraz Baba Ghanoush dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podziel bakłażany na pół przez łodygę i boki punktowe.
Skropić oliwą z oliwek i doprawić solą. Grilluj bakłażany na bardzo gorącej patelni grillowej, aż skórki będą pomarszczone, a strona czarna i miąższowa będzie ładnie zwęglona.
Gdy bakłażany są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, odciąć szczyty.
W maszynce, połączyć bakłażan, czosnek, tahini, sok z cytryny, kminek, i kolendry i puree, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać oliwę z oliwek i ponownie pulsować, Aby włączyć. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
Wlać do miski i udekorować mżawką oliwy z oliwek i trochę mniej więcej posiekanej kolendry.
Podawać z paskami pita do zanurzania.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Włóż kliny pita do dużej miski do mieszania.
Połącz mieszankę przypraw za ' Atar i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i skrop nad klinami. Doprawić solą i równomiernie wymieszać.
Ułożyć kliny pita na tacy do pieczenia i piec w gorącym piekarniku przez 10 do 15 minut, aż się ogrzeje. Jeśli wolisz chrupiące pita piec przez kolejne 5 do 7 protokół.
Podawać na ciepło z Babą ghanoush.